Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Anders Södergren och Annika Löfström pustar ut efter klara segrar i Strömmingloppet i  Söderhamn. FOTO: Torbjörn Nordvall.

Anders Södergren och Annika Löfström pustar ut efter klara segrar i Strömmingloppet i Söderhamn. FOTO: Torbjörn Nordvall.

Södergren och Löfström SM-ambassadörer

Anders Södergren och Annika Löfström utnämndes till SM-ambassadörer i samband med Strömmingsloppet i Söderhamn i helgen.
Anders och Annika vann också löploppet i vinterns SM-stad i stor stil.

Annika tog hem damklassen på goda tiden 36.12 över de 10 kilometerna. Årsunda-tjejen som de senaste säsongerna tillhört nu nedlagda långloppslaget Team Exspirit.

Anders som lagt ner landslagssatsningen håller dock god form fortfarande och vann herrklassen på 34.38. Om vi får se Södergren, som har 17 individuella SM-guld, på startlinjen vid vinterns SM i hemstaden Söderhamn återstår att se.

Både Löfström och Södergren utsågs också till SM-ambassadörer i samband med Strömmingsloppet.

Det blir längdtävlingar vid Hällåsen-Hällmyra som en del av SM-veckan i Söderhamn som kommer pågå 30 januari - 5 februari med totalt runt 20 idrotter i farten.

Resultat. Strömmingsloppet.
Antal deltagare: 162
Herrar 10 km

1. Anders  Södergren, Trångsvikens IF 34:38 0
2. Chris Olsson, Ljusdals RC + 1:33
3. David Sundström, Söderhamns OK + 2:20
 
Damer 10 km
1. Annika Löfström, Årsunda IF 36:12 0
2. Nadine Lindgren Wall, Ockelbo SK + 6:39
3. Karolina Pehrsson + 7:10

Kompletta resultat finns här

 

Senaste nyheterna

Fredrik Jonsson har kämpat i motvind i många år. I morgon åker han 15 kilometer klassiskt i den svenska landslagsdräkten på världscupen i Ruka. FOTO: Mathias Bergeld/Bildbyrån.

Krönika: Jonsson förtjänar en tålamodsmedalj

I åtta år var Fredrik Jonsson borta från elitskidåkningen på grund av sjukdomsproblem. Hela tiden med en dröm om att ta sig tillbaka till världseliten. I morgon får han återigen ta på sig landslagsdr...
Calle Halfvarsson hade ingen lyckad sprint på fredagen. Tar han revansch på 15 kilometer klassiskt i morgon? FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Startlistor 10/15 km klassisk stil Ruka

I morgon väntar 10 och 15 kilometer i klassisk stil vid världscupen i Ruka, Finland. Första start herrar är 10.15 och första start damer 13.30.