Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Förra årets avgörande i Alliansloppet. Jens Eriksson vräker sig över mållinjen före Morten Eide Pedersen och Markus Ottosson. Även årets lopp kommer att sändas direkt i TV4 Sport. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Förra årets avgörande i Alliansloppet. Jens Eriksson vräker sig över mållinjen före Morten Eide Pedersen och Markus Ottosson. Även årets lopp kommer att sändas direkt i TV4 Sport. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Alliansloppet sänds direkt i TV

Om en och en halv vecka är det dags för Alliansloppet i Trollhättan, världens största rullskidtävling.
Loppet med hela världseliten på långlopp och flera landslagsåkare som Johan Olsson, Calle Halfvarsson, Oskar Svensson, Hanna Falk, Linn Sömskar och Jennie Öberg till start sänds direkt i TV4 Sport.

Arrangören av Alliansloppet fortsätter att satsa hårt och med hjälp av sponsorer har man i år TV-sändning både från Alliansloppet på lördagen den 27 augusti men även från det spännande och fartfyllda sprintloppet Integra Sprint Race och backloppet Sting Hill Race, på fredagen den 26 augusti.

– Vi vill fortsätta att utveckla arrangemanget och i år när Trollhättan fyller 100 år så är det ett fantastiskt tillfälle att synas mer. Med stor hjälp av sponsorer har gjort det möjligt med TV-sändning både från fredagens tävlingar och Alliansloppet, berättar Magnus Larsson från arrangören.

Alliansloppet är som vanligt 48 kilometer och ett lopp med både världselit och motionärer i en härlig blandning. Loppet är seedningsgrundande för Vasaloppet. Dessutom finns två kortare lopp över 16 och 32 kilometer.

På fredagen genomförs två tävlingar som båda, precis som Alliansloppet, ingår i den svenska rullskidcupen Ski Team Sweden Roll Cup.

Först ut är sprintloppet Integra Sprint Race över 150 meter i fri stil med prologstart 16.00 och direkt därefter finalomgångar. Bara några timmar senare så är det dags för backloppet, Sting Hill Race med start 19.25. Tävlingarna sänds som sagt direkt i TV4 Sport.

Backloppet körs med individuell start och i fri teknik. Banan är förlängd till 1500 meter. Banan börjar med en stigning på cirka 400 meter och därefter följer åkning på platt mark med ett tekniskt krävande vägbyte. Banan går sedan över Oskarsbron och avslutas uppför Landbergsliden.

TV-tider
Fredag 26 augusti:

TV4 Sport 17.10 - 20.45 (Tävlingarna sänds även i TV2 Sport Norge).
Lördag 27 augusti:
TV4 Sport 14.00 - 17.00 (Tävlingarna sänds även i TV2 Sport Norge).

Läs mer om Alliansloppet på:
www.alliansloppet.se

 

Senaste nyheterna

Johannes Hösflot Kläbo och Emil Iversen står över resterade världscuptävlingar under 2020. FOTO: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån.

Kläbo och Iversen åker inte mer världscup det här året

Både Johannes Hösflot Kläbo Emil Iversen meddelar på måndagen att de inte kommer att åka några fler världscuptävlingar den här sidan nyåret. – Jag känner att skidåkning och tävlingar inte är särskilt...
Hanna Öberg vann sprinten i Kontiolahti efter fullt skytte och snabb åkning. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Hanna Öberg vann sprinten efter topplopp

De svenska skidskyttarna visar superform i Kontiolahti. Hanna Öberg vann damernas sprint i överlägsen stil drygt 20 sekunder före norskan Röiseland. Det var Hannas första sprintseger i världscupen. –...