Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Om drygt tre veckor är det dags för SM-avslutning på rullskidor på Gotland. Skejtlopp över 15 kilometer med individuell start och masstart över 52 kilometer i klassisk stil står på programmet för seniorklasserna.

Om drygt tre veckor är det dags för SM-avslutning på rullskidor på Gotland. Skejtlopp över 15 kilometer med individuell start och masstart över 52 kilometer i klassisk stil står på programmet för seniorklasserna.

Rullskid-SM på Gotland närmar sig

17-18 september genomförs årets SM-avslutning i rullskidor på Slite, Gotland.
Det blir första gången det arrangeras ett svenskt mästerskap i skidor på Gotland.

På tävlingsplatsen i Slite är förutsättningarna för rullskidsåkning är perfekta i slutet av sommaren med fina asfaltsvägar och lite trafik. Arrangör är Svaide Roma SOK i samarbete med Gotland Sports Academy.

Att ta sig till tävlingarna är enkelt, genom att SM-avslutningen ingår i konceptet "Idrottens Ö" så får man rabatt på båtbiljetten och det är dessutom bra priser i stugbyn i Slite där man bor alldeles vid havet och precis vid tävlingsarenan.

SM genomförs med samtliga klasser, från H/D 15 till H/D 80. Även motionärerna hälsas välkomna till Gotland, bägge tävlingsdagarna har motionsklasser där man åker på långsamma hjul typ 2. Anmälan till tävlingarna är öppen och görs via tävlingskalendern. Sista anmälan är 10 september.

Ungdomar och juniorer som inte har tävlingsutrustning och som vill prova att tävla kan låna tävlingsskidor av Tobias Westman, kontakta honom på sprinttobias@hotmail.com

Läs mer om tävlingarna på den officiella webbplatsen samt på arrangerande Saide-Roma SOKs SM-sida:

http://www.gotlandsportsacademy.se/sporter/rullskidor/sm-avslutning-rullsidor/

http://www.svaideroma.se/Skidor/Nyheter/SMiRullskidor/

Även Gotlands Skidförbund har gjort en artikel om tävlingarna:

http://gotland.skidor.com/Nyheter/Aktuellt-GotlandsSF/2016/Rullskid-SMiSlite/

Svenska Skidförbundet har i samråd med arrangören beslutat att även utländska deltagare får vara med på tävlingarna (dock inte tävla om SM-tecken), en internationell inbjudan har därför tagits fram.

Foregin athletes are welcomed to participate in the NC finals, invitation are available here: International Invitaion SWE NC Finals 2016.

 

Senaste nyheterna

Tatiana Sorina tvåa, Therese Johaug etta och Ebba Andersson trea på jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen. Bildbyrån.

Johaug klar vinnare – Ebba Andersson trea

En krasch i slutet på jaktstartsloppet förstörde för Linn Svahn och Maja Dahlqvist i slutet på jaktstartsloppet i Ruka. Ebba Andersson och Frida Karlsson stod på benen men rådde inte på ryskan Sorina ...
Therese Johaug vann klart i jaktstartsloppet i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen. Bildbyrån.

Resultat Ruka 10 km fri stil jaktstart

Therese Johaug vann jaktstartsloppet i Ruka 47 sekunder före Tatiana Sorina, Ryssland. Ebba Andersson trea 48,6 sekunder efter Johaug och Frida Karlsson fyra drygt två sekunder där bakom.