Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

logo_smaland_sf

Unikt läger i skidsverige lockar många ungdomar!

Helgen 10-11 september anordnas ett unikt träningsläger i småländska Hestra. Smålands Skidförbund har då ett barmarksläger för barn och ungdomar som håller på med alpint eller längdskidåkning.

Runt 100 aktiva har anmält sig till lägret som har fått större uppslutning än vad man väntat sig.

– Eftersom detta är första gången vi ordnar ett gemensamt läger hade vi varit nöjda om det hade kommit ett 50-tal anmälda, säger Håkan Svensson, ordförande i Smålands Skidförbund.

– Nu blir det alltså dubbelt så många som träffas för gemensam träning och aktiviteter. Det är alltifrån 10-åringar och upp till elitseniorer som kommer att delta, fortsätter Håkan.

Idén till ett gemensamt läger föddes under en kväll där både styrelse, den alpina kommittén och längdkommittén träffades för att utveckla skid-Småland.

– Det är mycket grenarna har gemensamt men vi kan också lära mycket av varandra. Dessutom är det roligt för ungdomarna att träffa varandra och få nya kompisar, säger Håkan som är glad över det stora intresset.

Helgen kommer att bjuda på ett varierat program med bland annat rullskidtävling, kanotpaddling och test av grässlalom.

Senaste nyheterna

Hanna Öberg vann sprinten i Kontiolahti efter fullt skytte och snabb åkning. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Hanna Öberg vann sprinten efter topplopp

De svenska skidskyttarna visar superform i Kontiolahti. Hanna Öberg vann damernas sprint i överlägsen stil drygt 20 sekunder före norskan Röiseland. Det var Hannas första sprintseger i världscupen. –...
William Poromaa blev 17:e man i jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Hösflot Kläbo ryckte till seger - Poromaa 17:e

Johannes Hösflot Kläbo släppte upp Aleksander Bolshunov och Emil Iversen halvvägs i jaktstartloppet i Ruka. Sedan avgjorde han till seger med ett ryck i sista backen. William Poromaa blev bäste svens...
Alexander Bolshunov, tvåa, Johannes Hösflot Kläbo, etta och Emil Iversen trea på jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Resultat Ruka 15 km fri stil jaktstart

Johannes Hösflot Kläbo spurtade hem segern på jaktstarten i Ruka och tog hem minitouren före Alexander Bolshunov och Emil Iversen. William Poromaa blev bäste svensk på 18:e plats.