Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

En av favoriterna till segern, Tord Asle Gjerdalen, med sina karakteristiska pilotbrillor ser ut att åka med hyfsat långa stavar. Här med Skigos Bosse Ybe och Team Santanders-coachen Magnar Dalen i samband med rullskidvalet på fredagen. FOTO: Johan Tr

En av favoriterna till segern, Tord Asle Gjerdalen, med sina karakteristiska pilotbrillor ser ut att åka med hyfsat långa stavar. Här med Skigos Bosse Ybe och Team Santanders-coachen Magnar Dalen i samband med rullskidvalet på fredagen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Spännande och tight Allianslopp att vänta

Världseliten är på plats i Trollhättan och i eftermiddag rullar man iväg på Alliansloppets 48 kilometer.
Loppet sänds direkt i TV4 Sport och vi kan räkna med ett mycket spännande och tight lopp.

Samtliga elitåkare åker på låneskidor från Skigo och på fredagskvällen var det uthämtning av skidor. Det var ett köande och testande innan man valt sina skidor som sedan märktes upp med namn och togs tillbaka. Allt för att få en så rättvis tävling som möjligt och inte göra det möjligt att ”trimma” skidorna.

rullisar_allians16.jpg
Många rullskidor att välja på, men av samma märke. Teoretiskt ska alla också rulla lika lätt. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

frida_helene.jpg
I valet och kvalet. IFK Moras Frida Erkers och Helene Söderlund funderar på vilka rullskidor de ska välja. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Dameliten startar 14.20 och herreliten 14.35. TV4 Sports sändning startar 14.00.

Startlista finns här.

För övrigt kommer inte Johan Olsson till start. Kanske ingen skräll.

Johan var på plats i Trollhättan under fredagen och deltog i en paneldebatt om fysisk aktivitet. Det var en något hes Johan som brottats med en förkylning men hade förhoppning om att medverka på kommande landslagsläger till veckan.

– Min status är väl ändå inte att jag skulle kunna vara med här och fightas i dagsläget. Min skada i revbenen från i vintras har tagit lång tid att komma till rätta med. Det är först den senaste månaden det känts bra, berättar Johan för Längd.se.

Enligt uppgift kommer inte heller Vasloppsvinnaren John Kristian Dahl till start på grund av sjukdom.

 

Senaste nyheterna

Hanna Öberg vann sprinten i Kontiolahti efter fullt skytte och snabb åkning. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Hanna Öberg vann sprinten efter topplopp

De svenska skidskyttarna visar superform i Kontiolahti. Hanna Öberg vann damernas sprint i överlägsen stil drygt 20 sekunder före norskan Röiseland. Det var Hannas första sprintseger i världscupen. –...
William Poromaa blev 17:e man i jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Hösflot Kläbo ryckte till seger - Poromaa 17:e

Johannes Hösflot Kläbo släppte upp Aleksander Bolshunov och Emil Iversen halvvägs i jaktstartloppet i Ruka. Sedan avgjorde han till seger med ett ryck i sista backen. William Poromaa blev bäste svens...
Alexander Bolshunov, tvåa, Johannes Hösflot Kläbo, etta och Emil Iversen trea på jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Resultat Ruka 15 km fri stil jaktstart

Johannes Hösflot Kläbo spurtade hem segern på jaktstarten i Ruka och tog hem minitouren före Alexander Bolshunov och Emil Iversen. William Poromaa blev bäste svensk på 18:e plats.