Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Oskar Svärd och Optima Ski drar igång en träningsgrupp i Stockholm. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Oskar Svärd och Optima Ski drar igång en träningsgrupp i Stockholm. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Webinar om höstträning på tisdag

På tisdag 6 september erbjuder Optima Ski ett grattis webinar om träning med plats för 100 personer.
– Det kommer att handla om höstträning, främst rullskidor och stakteknik. Hur man systematiskt går till väga och jobbar in rätt åkstil, berättar Oskar Svärd från Optima Ski.

Det är välmeriterade tränaren Per-Øyvind Torvik som är ansvarig för webinaret och Oskar Svärd finns också med på ett hörn och ger tips.

Webinaret är 45 minuter långt och startar 20.00 på tisdag. Det finns plats för hundra deltagare och det är först till kvarn som gäller.

Registrering sker via denna länk.

Oskar själv har lagt ner elitsatsningen men håller igång träningen en del. Bland annat blev det en elfteplats på veteran-SM på cykel i slutet på juli. Han har också varit tävlingsledare för BAMM (Björkliden Actic Mountain Marathon).

– Till vardags jobbar jag nu fullt som officer i Eksjö, berättar Oskar.

Med Optima Ski blir det arrangerande av några läger och resor framöver. Bland annat har man startat en träningsgrupp i Stockholm som kommer att ha en uppstartshelg 17-18 september.

– Vi har fått en hel del anmälningar men har några platser kvar, informerar Svärd.

Läs mer Optima Ski Stockholm här.

Siste nyheter

Stomprogrammet för rullskidor 2020 har blivit uppdaterat. FOTO: Längd.se.

Uppdaterat stomprogram rullskidor 2020

På grund av att världscupens tävlingsprogram för 2020 har uppdaterats så ändras stomprogrammet för rullskidor. Stomprogrammet innehåller de största rullskidstävlingarna i landet samt datum för världsc...
Podcasten Lagom Kondition med Niklas Bergh och Vasaloppscoachen Erik Wickström har Max Novak som gäst i senaste avsnittet. FOTO: Lagom Kondition.

Max Novak berättar om sin träning

I vintras slog Max Novak igenom med dunder och brak i Visma Ski Classics. I veckans avsnitt av podcasten Lagom Kondition berättar han om träningen som fick honom att etablera sig i långloppseliten.