Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Runt 280 barn deltog när Robin Bryntesson var i Norge för att uppmuntra barn och ungdomar att röra på sig och samtidigt sprida kunskap om diabetes. FOTO: Bryntesvagn.

Runt 280 barn deltog när Robin Bryntesson var i Norge för att uppmuntra barn och ungdomar att röra på sig och samtidigt sprida kunskap om diabetes. FOTO: Bryntesvagn.

Succé för Bryntesvagn trots regniga dagar i Norge

Bryntesvagn åkte till Helgeland för att i första hand uppmuntra barn och ungdomar att röra på sig och samtidigt sprida kunskap om diabetes.

Skidåkaren och diabetikern Robin Bryntesson får många förfrågningar om att komma och inspirera barn- och ungdomsträningar runt om i Sverige, därav föddes idén om en eventvagn för att lättare transportera en upplevelse på ett lätt och uppseendeväckande sätt.

För några år sedan byggdes Bryntesvagn, som är en eventvagn på sommaren och en vallavagn under vintern. Intresset för Bryntesvagn har varit stort och sedan förra året även spridit sig till vårt norska grannland.

– Ambitionen med Bryntesvagn är att sprida glädje och energi genom musik och idrott. Men även sprida kunskap om diabetes och hjälpa barn och ungdomar med diabetes att utvecklas och göra livet lite lättare. Alla deltagare får pris och är på så vis vinnare. berättar Robin Bryntesson själv.

Bryntesvagn arrangeras i form av en hinderbana där man stöter på olika hinder och utmaningar längs med vägen som man måste passera. Robin har precis avklarat event tillsammans med ”Ingen Hindring” och ”Barnas dyst” i norska Brønnøysund och Mosjøn där trots regniga dagar, sammanlagt närmare 280 barn deltog.

Kolla in filmer från Norgeäventyret nedan:

 

Mer info och bilder finns också på ”Robin Bryntesson officiell” på Facebook.

 

Senaste nyheterna

William Poromaa blev 17:e man i jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Hösflot Kläbo ryckte till seger - Poromaa 17:e

Johannes Hösflot Kläbo släppte upp Aleksander Bolshunov och Emil Iversen halvvägs i jaktstartloppet i Ruka. Sedan avgjorde han till seger med ett ryck i sista backen. William Poromaa blev bäste svens...
Alexander Bolshunov, tvåa, Johannes Hösflot Kläbo, etta och Emil Iversen trea på jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Resultat Ruka 15 km fri stil jaktstart

Johannes Hösflot Kläbo spurtade hem segern på jaktstarten i Ruka och tog hem minitouren före Alexander Bolshunov och Emil Iversen. William Poromaa blev bäste svensk på 18:e plats.
Tatiana Sorina tvåa, Therese Johaug etta och Ebba Andersson trea på jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen. Bildbyrån.

Johaug klar vinnare – Ebba Andersson trea

En krasch i slutet på jaktstartsloppet förstörde för Linn Svahn och Maja Dahlqvist i slutet på jaktstartsloppet i Ruka. Ebba Andersson och Frida Karlsson stod på benen men rådde inte på ryskan Sorina ...