Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Längdåkare och skidorienterare på Mora gymnasium på toppen av Gesundaberget efter skidgångspass. FOTO: Mora gymnasium.

Längdåkare och skidorienterare på Mora gymnasium på toppen av Gesundaberget efter skidgångspass. FOTO: Mora gymnasium.

Tränings- och informationsdag på Mora gymnasium

30 september bjuder bjuder Mora gymnasium in till tränings- och informationsdag för de som som nu går i årskurs 8 eller 9.
– Syftet med dagen är att informera om vår verksamhet och hur man på bästa sätt kan kombinera sin fortsatta satsning på längdskidor, skidorientering och mountainbikeorientering med gymnasiestudierna, berättar Sara Nordahl, en av tränarna på skolan.

– Under dagen kommer man att få träna i vår terräng, få information om vår verksamhet samtidigt som man får träffa gamla och nya kompisar, berättar Sara vidare.

Informationsdagen är också öppen för föräldrar och klubbledare att delta på

För den som vill så går det också bra att kombinera dagen med att delta på Dalarnas skidförbunds All-läger lördag och söndag 1-2 oktober. Det gäller även för den som bor utanför Dalarna.

Inbjudan till tränings- och informationsdagen på Mora gymnasium finns här.

skidgang_skidgym.jpg
Slalombacken i Gesunda är en av många bra träningsområden som nyttjas av eleverna. FOTO: Mora gymnasium.

 

Senaste nyheterna

I morgon fortsätter skidskyttevärldscupen med sprinttävlingar i Kontiolahti, Finland. Nu laddar de svenska skidskyttarna om. FOTO: Svenska skidskytteförbundet.

Succéskidskyttarna laddar om för omgång två i Finland

Världscupen i skidskytte fortsätter med tävlingar i Kontiolahti ytterligare en omgång och samtliga åkare ur den svenska truppen stannar kvar för att tävla vidare. – Jag är väldigt nöjd med den starte...
Johannes Hösflot Kläbo och Emil Iversen står över resterade världscuptävlingar under 2020. FOTO: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån.

Kläbo och Iversen åker inte mer världscup det här året

Både Johannes Hösflot Kläbo Emil Iversen meddelar på måndagen att de inte kommer att åka några fler världscuptävlingar den här sidan nyåret. – Jag känner att skidåkning och tävlingar inte är särskilt...