Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Korsnäs IF:s talangfulle junior Martin Johansson förstärker Team Tynell. FOTO: Team Tynell.
Korsnäs IF:s talangfulle junior Martin Johansson förstärker Team Tynell. FOTO: Team Tynell.

Dalatalangen Martin Johansson förstärker Team Tynell

Team Tynell fortsätter att stärka teamet inför säsongen 2016/2017.
I vinter kommer den unga skidtalangen Martin Johansson från Falun att ansluta till Team Tynell och bli lagkamrat med Rikard Tynell, Jerry Ahrlin och Laila Kveli.

– Det ska bli hur kul som helst att få vara en del av Team Tynell och samtidigt få fortsätta att tävla i min moderklubb Korsnäs IF:s färger. Detta gör att jag kommer att kunna kombinera min traditionella satsning med att stå i elitledet på Vasalopps-söndagen, något som alltid varit en dröm ända sedan jag var liten. Klubben har alltid ställt upp för mig och det känns fantastiskt att kunna kombinera min satsning på det här sättet, säger Martin Johansson.

Martin Johansson är född och uppvuxen i Falun och har varit aktiv inom skidåkningen sedan barnsben. Idag är han själv ungdomstränare i klubben och studerar sitt tredje år på Hagströmska Gymnasiet där han kombinerar studier med sin elitsatsning på skidor.

– Jag hoppas och tror att den här typen av samarbeten kan ge motivation även till andra ungdomar som vill fortsätta satsa tillexempel efter gymnasiet då det kan vara svårt att hitta tränare och träningskompisar men också samarbetspartners och sponsorer. Nu får jag vara en del av ett professionellt team och samtidigt finnas kvar i klubben. För mig har detta skapat helt nya förutsättningar och motivation att kunna fortsätta säger Martin Johansson.

Den trefaldige Vasaloppsvinnaren Daniel Tynell, som numera är teamchef för Team Tynell, ser även han framemot den kommande vintern.

– Det ska bli väldigt spännande att ha Martin med i teamet i vinter och det känns jätteroligt att få vara en del i hans resa och fortsatta satsning. Martin är en jordnära kille som delar vår kärlek till skidsporten. Han är uthållig och allround som idrottare, vilket jag tror kan vara en fördel både inom långlopp och traditionell skidåkning, säger Daniel Tynell och syftar på att Martin också är med och slåss i Sverigeeliten inom triathlon.

Thomas Ekhammer är ordförande i Martins moderklubb Korsnäs IF och beskriver
vinterns samarbete såhär:

– Vi är både stolta och väldigt glada för Martins skulle och över samarbetet. Det känns glädjande och värdefullt att kunna ge Martin den här möjligheten i sin satsning när våra egna resurser idag inte riktigt räcker till som vi önskar. Jag tror att den här möjligheten har varit avgörande för hans motivation och framtid. Martin har ju vuxit upp i föreningen och det känns kul att han vill vara kvar hos oss och att vi får vara en fortsatt del i hans resa. Detta skapar även inspiration till våra yngre medlemmar i klubben, vilket känns fantastiskt, säger Thomas.

Daniel Tynell ser också samarbetet med Martin och Korsnäs IF som en viktig pusselbit i hur Team Tynell vill jobba och verka:

– Det känns inspirerande och viktigt för oss att hitta olika vägar där vi kan ge tillbaka till skidsporten. Vi vill förmedla vår kunskap, erfarenhet och glädje till idrotten på ett sätt som utvecklar alla parter. Kan vi på bidra till att fler hittar glädje och motivation från ungdomsåren upp till senioråldern inom sin idrott, så vill vi göra det, säger Daniel Tynell.

Martin Johansson längtar nu efter att säsongen skall dra igång och säger så här om den kommande vintern:

– Jag kommer att fortsätta att satsa traditionellt där vinterns stora mål är JSM, Sv. Cupen och Skandinaviska cupen. Utöver detta ser jag framemot att få stå på startlinjen i Vasaloppet, och genomföra mitt första Vasalopp på ett så bra sätt som möjligt. Som dalmas är förstås drömmen att någon gång i livet få passera först under målportalen i Mora. I sommar har jag tränat mer stakning än tidigare för att bli ännu starkare i överkroppen och har haft en bra träningssommar som gör att jag känner mig mer förberedd och laddad än någonsin, säger Martin Johansson.

Första tävlingen för Martin blir i Bruksvallarna den 18 november då också teamkamraterna Rikard Tynell, Jerry Ahrlin och Laila Kveli finns på startlinjen.

Fakta:
Namn: Martin Johansson
Ålder: 18 år, född 1998
Klubb: Korsnäs IF
Team: Team Tynell
Meriter: Ett flertal USM-medaljer i både längdskidor och triathlon
Övrigt: Gör säsongsdebut i Bruksvallarna den 18 november

Fakta Team Tynell:
Team Tynell består av bröderna Daniel och Rikard Tynell, Laila Kveli, Jerry Ahrlin samt Martin Johansson som tillsammans gör en storsatsning mot långloppscupen Visma Ski Classic och Vasaloppet

 

Siste nyheter

Johan Eriksson med Auklandbron i bakgrunden. FOTO: Vasaloppet/Alexander Winther.

Johan Eriksson är tillförordnad VD för Vasaloppet

Vasaloppets utvecklingschef Johan Eriksson har utsetts till tillförordnad VD för Vasaloppet. En post han kommer att inneha åtminstone det kommande halvåret. Närmast på programmet står den digitala va...