Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Snöläggning 2015 i Grönklitt. Snart är det dags igen. Från 3 november kommer det finnas skidspår på anläggningen. FOTO: Orsa Grönklitt.

Snöläggning 2015 i Grönklitt. Snart är det dags igen. Från 3 november kommer det finnas skidspår på anläggningen. FOTO: Orsa Grönklitt.

Snart finns skidspår i Orsa Grönklitt

Nu har vintern fått ett startdatum i Orsa Grönklitt. Från och med torsdag 3 november kommer skidspår att finnas på anläggningen, öppna för alla att åka på.
– Vi har sparad snö som vi kommer att lägga ut i första läget. Det betyder att vi kan erbjuda den första kilometern skidspår av totalt 100. Sen får vi se hur vädret blir. Visar det sig att det är kyla direkt så kommer vi att kunna erbjuda ytterligare någon kilometer. Upp till 3,5 kilometer är möjligt att kunna erbjuda på den stora mängd av sparad snö som finns här i Orsa Grönklitt, säger Marcus Laggar som är längdansvarig i Orsa Grönklitt.

Orsa Grönklitt har en långvarig tradition i att spara snö, i nio år har stora snömassor sparats under isolerande bark. 2016 har kapaciteten ökat ytterligare, detta för att kunna säkra upp en tidig start med skidspår – oavsett när snön från ovan börjar falla. Marcus Laggar noterar att intresset nu växer för varje vecka. Det är många som ser fram emot den stundande vintersäsongen.

– Vi går mot en fin vinter där vi snart kan erbjuda tio mil av skidspår i storslagen miljö. Och vi märker hur intresset tilltar, det bokas skidlektioner för fullt och skidslipen går varm i verkstaden.

En motor för svensk skidåkning
Daniel Mäkinen är marknadschef för Grönklittsgruppen. Han välkomnar de första kilometrarna av snö, som blir ett insteg mot den kanske mest intensiva vinter som varit i anläggningens historia.

– Det är jättespännande att vi snart kan komma igång med vintern på riktigt. Vi har en fördel på Orsa Grönklitt genom vårt geografiska läge. Vi ligger på en platå 500 meter över havet, vilket innebär att det blir väldigt snösäkert. Det är med stor tacksamhet vi kan erbjuda bra spår och mycket snö, detta i ett upptagningsområde där det finns väldigt mycket skidåkare. Inte minst med tanke på vår närhet till Stockholm och Mälardalen.

– Vi har jobbat med vår skidprodukt väldigt många år och har utvecklat den kontinuerligt. De senaste åren även en uppgradering skett vid sidan av våra fina spår, med välutbildade instruktörer, fullservice i form av skidverkstad, utrustning, samt skidskola. Det händer mycket på området, och vi har kompetens att serva både elit och motionärer. Vi satsar hårt på längdåkarna, som utgör en viktig del av helheten tillsammans med den alpina verksamheten och Orsa Rovdjurspark. Tillsammans bildar det en helhetslösning, för både barnfamiljer och de som verkligen brinner för skidåkning.

 

Senaste nyheterna

Johannes Hösflot Kläbo och Emil Iversen står över resterade världscuptävlingar under 2020. FOTO: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån.

Kläbo och Iversen åker inte mer världscup det här året

Både Johannes Hösflot Kläbo Emil Iversen meddelar på måndagen att de inte kommer att åka några fler världscuptävlingar den här sidan nyåret. – Jag känner att skidåkning och tävlingar inte är särskilt...
Hanna Öberg vann sprinten i Kontiolahti efter fullt skytte och snabb åkning. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Hanna Öberg vann sprinten efter topplopp

De svenska skidskyttarna visar superform i Kontiolahti. Hanna Öberg vann damernas sprint i överlägsen stil drygt 20 sekunder före norskan Röiseland. Det var Hannas första sprintseger i världscupen. –...