Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Redan 15 oktober öppnar Vålådalens fjällstation längdspår med sparad snö från i vintras. FOTO: Vålådalens Fjällstation.

Redan 15 oktober öppnar Vålådalens fjällstation längdspår med sparad snö från i vintras. FOTO: Vålådalens Fjällstation.

Längdpremiär i Vålådalen 15 oktober!

Med sparad snö från i vintras kommer Vålådalens fjällstation att öppna sina längdspår redan den 15 oktober.
– Vi har cirka 12 000 kubikmeter snö som tillverkades i vintras, och som har legat under sågspån för att klara sommaren, berättar fjällstationens ägare Jonas Ågren.

Initialt kommer en två kilometer lång slinga på elljusspåret att öppnas för träningshugade skidåkare. Med rullskidbanans asfalt i botten underlättas snöläggningen.

Vålådalen är ett officiellt Vasaloppscenter och en mycket populär anläggning för många skidklubbar och elitåkare som lägger sina läger här, inte minst under försäsongen.

– Vi har gjort stora investeringar i vår konstsnöanläggning och annan utrustning för att kunna erbjuda spår tidigt på säsongen, och bokningstrycket är högt, säger Jonas Ågren.

Den 11 december avgörs långloppet Vålådalen Classic Ski Marathon som är officiellt seedningslopp för Vasaloppet.

Senaste nyheterna

Hanna Öberg vann sprinten i Kontiolahti efter fullt skytte och snabb åkning. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Hanna Öberg vann sprinten efter topplopp

De svenska skidskyttarna visar superform i Kontiolahti. Hanna Öberg vann damernas sprint i överlägsen stil drygt 20 sekunder före norskan Röiseland. Det var Hannas första sprintseger i världscupen. –...
William Poromaa blev 17:e man i jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Hösflot Kläbo ryckte till seger - Poromaa 17:e

Johannes Hösflot Kläbo släppte upp Aleksander Bolshunov och Emil Iversen halvvägs i jaktstartloppet i Ruka. Sedan avgjorde han till seger med ett ryck i sista backen. William Poromaa blev bäste svens...
Alexander Bolshunov, tvåa, Johannes Hösflot Kläbo, etta och Emil Iversen trea på jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Resultat Ruka 15 km fri stil jaktstart

Johannes Hösflot Kläbo spurtade hem segern på jaktstarten i Ruka och tog hem minitouren före Alexander Bolshunov och Emil Iversen. William Poromaa blev bäste svensk på 18:e plats.