Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Över 40 ungdomar från hela Mellansverige och Norge har i helgen besökt Torsby för att få veta mer om hur det är att gå på ett skidgymnasium. Här pustar de ut efter skidgångsintervaller. FOTO: Linda Bengtsson.
Över 40 ungdomar från hela Mellansverige och Norge har i helgen besökt Torsby för att få veta mer om hur det är att gå på ett skidgymnasium. Här pustar de ut efter skidgångsintervaller. FOTO: Linda Bengtsson.

Rekordstort intresse för Torsby idrottsgymnasium

Över 40 ungdomar som har åldern inne för att söka skidgymnasium har i helgen tränat i Torsby skidtunnel och Sportcenter.
Det är tredje året som Torsby idrottsgymnasium längd arrangerar träningshelg för 15-åringar som vill veta mer om hur det är att gå på ett skidgymnasium.

Att längdskidåkning är populärt kan slås fast - deltagarantalet är det största någonsin.

Mårten Gädda från Göteborg har sin målsättning klar:
– Jag vill verkligen gå på ett skidgymnasium, det verkar jättekul, säger han.
torsby_kvartett.jpg
Jacob Thellsén, Mårten Gedda, Petter Jonsson och Rebecca Lekberg är alla sugna på att gå på skidgymnasium. FOTO: Linda Bengtsson. 

Under träningshelgen har ungdomarna lärt sig mer om skidgång i olika former och fått tekniktips i skidtunneln. Gabriella Thors från Malung är nöjd med helgen.

– Det har verkligen varit bra. Jag har fått en hel del bra tips. Jag har velat åka skidor sedan jag var liten, säger hon.

thors_evaldsson_torsby.jpg
Gabriella Thors från Malung får tekniktips av tränaren Annika Evaldsson. FOTO: Linda Bengtsson.

Torsby idrottsgymnasium har mångårig erfarenhet av att kombinera studier med elitidrott. Eleverna kan välja bland alla program som skolan erbjuder och även få en gedigen specialidrottsutbildning inom träningslära, fysiologi, psykologi och näringslära.

Dessutom får varje elev tillgång till tränare som hjälper till att planera och följa upp träningen.

Ansökan sker via Svenska skidförbundets hemsida och är öppen 1 oktober till 1 december 2016.

Kontaktperson Linda Bengtsson linda.bengtsson@edu.torsby.se
070-235 02 20.

 

Siste nyheter

Anton Karlsson drar före Emil Persson, Marcus Johansson och Andreas Holmberg på dagens träningstävling i Liared utanför Ulricehamn. FOTO: Fredrik Ljungström.

Anton Karlsson en sekund före Marcus Johansson

På söndagen genomförde Lager 157 Ski Team en träningstävling över 46 km på rullskidor i Liared utanför Ulricehamn. Totalt kom 40 åkare till start. Kampen om segern stod mellan tre av Lager 157 Ski Te...