Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Anna Haag och Emil Jönsson lämnar IFK Mora SK strax innan starten på skidsäsongen. FOTO: IFK Mora SK.

Anna Haag och Emil Jönsson lämnar IFK Mora SK strax innan starten på skidsäsongen. FOTO: IFK Mora SK.

Anna Haag och Emil Jönsson lämnar IFK Mora SK

Anna Haag och Emil Jönsson har bestämt sig för att lämna IFK Mora Skidklubb inför stundande skidsäsong. Efter många års positivt samarbete går vi nu skilda vägar.
IFK Mora Skidklubb önskar Anna och Emil lycka till i den fortsatta skidkarriären, meddelar IFK Mora SK i ett pressmeddelande.

Anna Haag skriver följande i ett tackbrev till klubben:
 
Efter många om och men och mycket funderande har jag och Emil bestämt oss för att tacka för många fantastiska år i IFK Mora Skidklubb. Vi kommer sakna den fantastiska gemenskapen ute på tävlingarna bland både ledare och aktiva och känslan av stolthet att få bära den röda mössan på de nationella tävlingarna runt om i Sverige.
För exakt tio år sedan fick jag äran att skriva på för klubben. Jag minns känslan som igår, när Elin Ek kom fram till mig efter invigningstävlingen för Torsby Skidtunnel, mitt första lopp som senior, och frågade om jag ville tävla för IFK Mora den kommande vintern. Ärad av frågan och lite tvekande inför beslutet att lämna min moderklubb i Orsa. Men med stöd från min familj och från klubben i Orsa, skrev jag med glädje på för den klubb som nu stöttat mig under alla tio år som senior. Och vilka år. Jag är oändligt tacksam.
Ett par år senare fick Emil genomgå samma resa, och även han kom att bli en äkta "Moring" och vi trivdes som fiskar i vattnet i den röda mössan.
Men nu är det dags att utforska nya marker och vi vill med dessa ord tacka ALLA för dessa fantastiska år. Vi hoppas att vi ses i spåren till vintern med ett leende på läpparna och en lyckönskan oss Moringar emellan, med eller utan den röda mössan på.

Tack för allt, och lycka till - Sveriges trevligaste klubb!
Anna & Emil

 

Senaste nyheterna

pod_maccan

Podcast med Marcus Johansson

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast, Livigno2Levi, långloppsåkaren Marcus Johansson, Lager 157 Ski Team. Podden finns på Spotify och där du hittar poddar.
Martin Ponsiluoma går ut med startnummer 9 på lördagens jaktstart i Kontiolahti. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Startlistor skidskyttevärldscupen Kontiolahti lördag

I morgon lördag fortsätter skidskyttevärldscupen i finska Kontiolahti. Herrarna åker jaktstart och damerna stafett. Vi kan se fram emot spännande och roliga tävlingar med tanke på de svenska åkarnas s...