Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Anna Haag och Emil Jönsson kommer att bilda en egen klubb att tävla för sedan de nu lämnat IFK Mora SK. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Anna Haag och Emil Jönsson kommer att bilda en egen klubb att tävla för sedan de nu lämnat IFK Mora SK. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Anna Haag och Emil Jönsson startar egen klubb

I går meddelade IFK Mora SK att två av klubbens två landslagsåkare, Anna Haag och Emil Jönsson, inte längre ska åka för klubben.
Men det blir inte någon annan etablerad elitklubb de två hamnar i.
– Vi kommer inte gå till någon annan klubb. Det blir en egen lösning, en egen form av klubb, säger Emil Jönsson till DN idag.

Hur den lösningen ska se ut mer exakt är inte spikat idag trots att säsongen närmar sig med stormsteg. Men anledningen till att man tar det här steget utvecklar Emil för DN.

– Vi vill kunna styra vår tid och ge oss möjligheter på alla sätt. Det känns spännande att hålla i det mesta själv.

Det har inte varit några hard feelings mellan IFK Mora SK och paret Haag Jönsson vill Emil betona.

– Vi är jättetacksamma för allt Mora gjort för oss. Nu har vi världscupen, VM och landslaget som stöttar. Då kanske vi ännu mer kan göra vad som är bäst för mig och Anna, säger Emil.

Närmast väntar träning på ett varmt Mallorca för paret när det nu blir en period med frosthalka i Östersundstrakten.

– Det är smidigt att kunna förlänga sommaren lite när det blir halkigt att åka rullskidor hemma, säger Emil.

Senaste nyheterna

Hanna Öberg vann sprinten i Kontiolahti efter fullt skytte och snabb åkning. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Hanna Öberg vann sprinten efter topplopp

De svenska skidskyttarna visar superform i Kontiolahti. Hanna Öberg vann damernas sprint i överlägsen stil drygt 20 sekunder före norskan Röiseland. Det var Hannas första sprintseger i världscupen. –...
William Poromaa blev 17:e man i jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Hösflot Kläbo ryckte till seger - Poromaa 17:e

Johannes Hösflot Kläbo släppte upp Aleksander Bolshunov och Emil Iversen halvvägs i jaktstartloppet i Ruka. Sedan avgjorde han till seger med ett ryck i sista backen. William Poromaa blev bäste svens...
Alexander Bolshunov, tvåa, Johannes Hösflot Kläbo, etta och Emil Iversen trea på jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Resultat Ruka 15 km fri stil jaktstart

Johannes Hösflot Kläbo spurtade hem segern på jaktstarten i Ruka och tog hem minitouren före Alexander Bolshunov och Emil Iversen. William Poromaa blev bäste svensk på 18:e plats.