Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Alla på snö spridersnöglädje till fjärdeklassare i Stockholm. FOTO: Lotte Jernberg/SSF.

Alla på snö spridersnöglädje till fjärdeklassare i Stockholm. FOTO: Lotte Jernberg/SSF.

Anmälningsrekord för Alla på snö i Stockholm – igen

Svenska Skidförbundets projekt Alla på snö ger fjärdeklassare i olika kommuner möjligheten att upptäcka snöglädje genom olika sätt att glida på snö.
Vecka 5–9 är det dags för Alla på snö att åter sprida snöglädje till Stockholms stads fjärdeklassare.

– Att möjliggöra för fler att åka skidor är ett prioriterat område för Svenska Skidförbundet. Det gensvar som vi får genom Alla på snö är oerhört positivt och motiverar oss att satsa ännu mer på att inkludera fler inom skidsporten, säger Ola Strömberg, förbundsdirektör på Svenska Skidförbundet.

Svenska Skidförbundets projekt Alla på snö ger fjärdeklassare i olika kommuner möjligheten att upptäcka snöglädje genom olika sätt att glida på snö. Vecka 5–9 är det dags för Alla på snö att åter sprida snöglädje till Stockholms stads fjärdeklassare.

– Jag är mycket glad över att Alla på snö har blivit så uppskattat av stadens invånare. Alla på snö är ett bevis på hur bra det kan bli då olika aktörer så som förbund, skola och kommun, samarbetar. Det gynnar både folkhälsan och sammanhållningen i staden, säger Stockholms idrottsborgarråd Emilia Bjuggren.

allapasno_sthlm_2.jpg
2 000 fjärdeklassare besökte Alla på snö på Gärdet under 2016. Foto: Lotte Jernberg/SSF.

Massor av snöglädje på Gärdet...
Förra året kom 2 000 fjärdeklassare till Gärdet. Intresset var rekordstort redan då och en kö bildades för de som inte hann anmäla sig. Därför ökades antalet platser till 2 400 denna vinter, men inte ens det skulle visa sig räcka till. Det tog en dryg timme innan alla platser var uppbokade.

– Det är fantastiskt kul att det är så stort intresse för Alla på snö. Och vi önskar verkligen att vi hade plats för samtliga Stockholms skolor. Vi ser detta som en viktig signal att många fler vill prioritera fysiska aktiviteter för barn, de behöver bara göras mer tillgängliga, säger Charlotta Bürger Bäckström, ansvarig för Alla på snö på Svenska Skidförbundet.

Vecka 5–8 kommer 2 400 fjärdeklassare bjudas på en Alla på snö-dag på Gärdet där de får möjlighet att glida på snö och upptäcka snöglädje. Till sin hjälp har de 650 gymnasieelever som Svenska Skidförbundet har utbildat till Alla på snö-ledare för att kunna ge alla barn en trygg och rolig upplevelse på snö.

allapasno_sthlm_3.jpg
Skistars maskot Valle gjorde Alla på snö sällskap i Hammarbybacken under World Snow Day 2016. FOTO: Lotte Jernberg/SSF.

...och i Hammarbybacken
Förutom längdåkning på Gärdet kommer 1 000 Alla på snö-barn bjudas till Skistars anläggning Hammarbybacken vecka 8 för att testa hur det är att glida utför. En stor nyhet för i år är att även vi kommer ha Alla på snö-aktivieter vecka 9 för alla barn som befinner sig på i Stockholm under sportlovet. Då hoppas vi att så många som möjligt kommer dit upplever hur härligt det är med äkta snöglädje!
Satsningen på Alla på snö i Stockholm görs av Svenska Skidförbundet och Stockholms stad tillsammans med ovärderlig hjälp på Gärdet av våra längdklubbar Nacka-Värmdö SK, IK Jordbänningarna, Sundbybergs IK och Täby IS samt i Hammarbybacken av DIF Alpina.

Läs mer om Alla på snö.

 

Senaste nyheterna

Hanna Öberg vann sprinten i Kontiolahti efter fullt skytte och snabb åkning. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Hanna Öberg vann sprinten efter topplopp

De svenska skidskyttarna visar superform i Kontiolahti. Hanna Öberg vann damernas sprint i överlägsen stil drygt 20 sekunder före norskan Röiseland. Det var Hannas första sprintseger i världscupen. –...
William Poromaa blev 17:e man i jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Hösflot Kläbo ryckte till seger - Poromaa 17:e

Johannes Hösflot Kläbo släppte upp Aleksander Bolshunov och Emil Iversen halvvägs i jaktstartloppet i Ruka. Sedan avgjorde han till seger med ett ryck i sista backen. William Poromaa blev bäste svens...
Alexander Bolshunov, tvåa, Johannes Hösflot Kläbo, etta och Emil Iversen trea på jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Resultat Ruka 15 km fri stil jaktstart

Johannes Hösflot Kläbo spurtade hem segern på jaktstarten i Ruka och tog hem minitouren före Alexander Bolshunov och Emil Iversen. William Poromaa blev bäste svensk på 18:e plats.