Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Redan under fredag 14 oktober öppnas längdspår vid Idre Fjäll. Precis som förra året kommer det svenska landslaget vara bland de första på plats. FOTO: Idre Fjäll.

Redan under fredag 14 oktober öppnas längdspår vid Idre Fjäll. Precis som förra året kommer det svenska landslaget vara bland de första på plats. FOTO: Idre Fjäll.

Idre Fjäll först på snö igen

Idre Fjäll var först med att öppna för längdskidåkning och alpint förra säsongen och varför ändra på ett vinnande koncept.
Imorgon, fredag den 14 oktober är de första längdspåren klara på Idre Fjäll och anläggningen blir därmed först i Sverige med att erbjuda längdspår utomhus.

Den 17 oktober beräknas 1,2 kilometer längdspår öppnas och den 22 oktober runt 5 kilometer. Många landslag och klubbar har redan bokat, varav det svenska längdlandslaget är först på plats.
Vintersäsongen på Idre Fjäll pågår ända till den 1 maj 2017.

När det gäller alpint så är planen att ha två nedfarter klara till slutet av oktober. Det blir en röd och en svart backe på nordsidan där man nu även sätter upp ny belysning. De här nedfarterna blir avsedda för träningsgrupper i första hand, men under höstlovet kommer även övriga gäster få en chans att åka några timmar per dag. Kommer kyla och natursnö kan det bli fler nedfarter.

Idre Fjäll är redan idag en av Skandinaviens mest snösäkra destinationer men anläggningen har som målsättning att alltid vara den som kan erbjuda bästa skidåkningen först och längst i Sverige.

– Till denna säsong har vi sparat mer än dubbelt så mycket snö som i fjol och dessutom investerat i Sveriges enda "Snow factory", en snöproduktionsmaskin som kan producera snö i plusgrader, säger John Lundmark, VD på Stiftelsen Idre Fjäll.

– Vi nöjer oss inte med att vara bra, vi vill vara bäst och då gäller det att alltid ligga steget före, avslutar John Lundmark.

Allmänheten kommer kunna åka alpint senast den 15 december. Sparandet av snö och ny snöproduktion innebär att Idre Fjäll kommer kunna garantera en ännu bättre skidupplevelse under hela vintersäsongen.

Idre Fjäll är en stiftelse som bildades 1965 av Älvdalens kommun och Friluftsfrämjandet..
Idre Fjäll är en av Nordens största enskilda fjällanläggningar. Affärsidén bygger på att erbjuda genuina och prisvärda upplevelser året runt i äkta fjällmiljö. Den största målgruppen är familjer, följt av träningsgrupper inom idrott och företag.

Senaste nyheterna

Hanna Öberg vann sprinten i Kontiolahti efter fullt skytte och snabb åkning. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Hanna Öberg vann sprinten efter topplopp

De svenska skidskyttarna visar superform i Kontiolahti. Hanna Öberg vann damernas sprint i överlägsen stil drygt 20 sekunder före norskan Röiseland. Det var Hannas första sprintseger i världscupen. –...
William Poromaa blev 17:e man i jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Hösflot Kläbo ryckte till seger - Poromaa 17:e

Johannes Hösflot Kläbo släppte upp Aleksander Bolshunov och Emil Iversen halvvägs i jaktstartloppet i Ruka. Sedan avgjorde han till seger med ett ryck i sista backen. William Poromaa blev bäste svens...
Alexander Bolshunov, tvåa, Johannes Hösflot Kläbo, etta och Emil Iversen trea på jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Resultat Ruka 15 km fri stil jaktstart

Johannes Hösflot Kläbo spurtade hem segern på jaktstarten i Ruka och tog hem minitouren före Alexander Bolshunov och Emil Iversen. William Poromaa blev bäste svensk på 18:e plats.