Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

I helgen finns det snö i Kungsträdgården, Stockholm. Det är dags för Winter Show och på plats finns bland annat Mattias Svahn och Längd.se. Bilden från Winter Show 2015. FOTO: Winter Show.

I helgen finns det snö i Kungsträdgården, Stockholm. Det är dags för Winter Show och på plats finns bland annat Mattias Svahn och Längd.se. Bilden från Winter Show 2015. FOTO: Winter Show.

Snön kommer till Stockholm i helgen!

I helgen kommer snön till Stockholm - på Winter Show i Kungsträdgården.
På Winter Show kan du bland annat träffa längdåkningsprofilen Mattias Svahn som bland annat bjuder på gratis vallning samt tips och råd angående ditt skidmaterial.
Tillsammans med Mattias finns också Längd.se på plats - kom och snacka längdåkning med oss.

Winter Show är en kick off för alla skidintresserade i Stockholmsområdet. Det är en utomhusmässa i Kungsträdgården med kommande vinter i fokus. På lördag 22 oktober är mässan öppen 10.00-18.00 och på söndag 23 oktober är det öppet 10.00-16.00

Mattias Svahn från Vasasvahn - och känd längdexpert på SVT - bjuder på gratis vallning, tips och råd angående ditt skidmaterial. Behöver du köpa nya skidor eller bara mäta ut ditt spann på dina gamla? Behöver du slipa om dina skidor så ger Mattias dig råd kring detta.

svahn_vallning_465.jpg
Mattias Svahn finns på plats i Kungsträdgården och ger råd och tips kring ditt skidmaterial. FOTO: Vasasvahn.

Tillsammans med Mattias finns också Längd.se:s chefredaktör Johan Trygg på plats. Kom och snacka längdåkning med oss inför säsongen; utrustning, världscup, VM, Vasalopp, stavlängder - you name it.

Ta även med barnen till Winter Show. Alla barn har möjlighet att gratis få prova på att åka skidor. Vasaloppet finns på plats och ordnar Barnens Vasalopp och saknar man skidor finns all utrustning att låna. Alla barn som provar på får diplom - och naturligtvis blåbärsoppa.

På plats finns även flera destinationer du kan snacka längdskidåkning med som till exempel Orsa Grönklitt och Idre Fjäll.

 

Senaste nyheterna

Vallelungadalen i italienska Sydtyrolen bjuder på suveräna förhållanden för längdåkning. FOTO: Benjamin Pfitscher.

La Venosta – en dold pärla för längdåkning

I kanten av italienska Sydtyrolen, nära gränserna till Schweiz och Österrike, breder den mystiska och charmiga Vallelungadalen ut sig i all sin skönhet. Nu är det dags att visa upp denna dolda pärla f...
Joni Mäki tog dubbla segrar vid finska cupen i Taivalkoski i helgen. FOTO: Touho Häkkinen.

Dubbla segrar för Joni Mäki

Joni Mäki vann både lördagens sprint och söndagens distanslopp vid finska cupen i Taivalkoski. På damsidan vann Katri Lylynperä sprinten och Kerttu Niskanen distansloppet.