Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Therese Johaug meddelar i ett pressmeddelande att hon tar avstängningen hårt. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Therese Johaug meddelar i ett pressmeddelande att hon tar avstängningen hårt. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Therese Johaugs första kommentar: ”Jag tar det här hårt”

Therese Johaug har nu kommenterat avstängningen från Antidoping Norge.
– Jag tar det här hårt, men förhåller mig till det. Nu koncentrerar jag mig på det som är viktigast, att jobba för att bli helt frikänd, säger Therese Johaug i ett pressmeddelande från Norges Skidförbund.

Johaugs advokat säger till norska nyhetsbyrån NTB att hon inte kommer att överklaga avstängningen på två månader.

– Jag tar det här hårt, men förhåller mig till det. Nu koncentrerar jag mig på det som är viktigast, att jobba för att bli helt frikänd. Jag ser fram emot en grundlig och fullständig behandling av ärendet så snabbt som möjligt, är Johaugs kommentar i pressmeddelandet från det norska skidförbundet.

Åtalsnämnden hos Antidoping Norge har meddelat att Johaug stängs av fram till den 18 december eller tills dess att hon döms, om det skulle ske tidigare.
Om det skulle det ta längre tid innan domen kommer förlängs avstängningen. Blir det så att domen innebär att hon stängs av permanent så kommer perioden att räknas från början av avstängningen.

Johaugs avstängning innebär i nuläget att hon inte får delta i vinterns fyra första världscuphelgen. Världscupen startar i Ruka, Finland helgen 27-20 november.

Senaste nyheterna

pod_maccan

Podcast med Marcus Johansson

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast, Livigno2Levi, långloppsåkaren Marcus Johansson, Lager 157 Ski Team. Podden finns på Spotify och där du hittar poddar.
Martin Ponsiluoma går ut med startnummer 9 på lördagens jaktstart i Kontiolahti. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Startlistor skidskyttevärldscupen Kontiolahti lördag

I morgon lördag fortsätter skidskyttevärldscupen i finska Kontiolahti. Herrarna åker jaktstart och damerna stafett. Vi kan se fram emot spännande och roliga tävlingar med tanke på de svenska åkarnas s...