Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

På onsdagen öppnar Bruksvallarna och Ramundberget öppnar två mils skidåkning. FOTO: Bruksvallarna.

På onsdagen öppnar Bruksvallarna och Ramundberget öppnar två mils skidåkning. FOTO: Bruksvallarna.

Bruksvallarna/Ramundberget öppnar 2 mils skidåkning

På onsdag är det officiell öppning av skidspåren i dalgången Bruksvallarna Ramundberget. 18,5 kilometer skidåkning enkel väg, 37 kilometer skidåkning totalt.
– Det känns fantastiskt att vi så här pass tidigt på säsongen kan erbjuda den längden av skidåkning, säger Magnus Myhr, VD i Bruksvallarna Ramundberget Fjäll AB.

Snö i luften och kyla på ingång gör förutsättningarna för skidåkning i västra Härjedalen mycket goda. Mittåkläppsspåret till Djupdalsvallen och 4motion-spåret mellan Bruksvallarna och Ramundberget är tryckt flera gånger och åkbart skate. Fortsätter det ihållande snöfallet som prognosen spår så kommer det också inom kort läggas klassiskt spår upp på fjället. Det ger 18,5 kilometers skidåkning enkelväg, totalt 37 kilometers skidåkning på natursnö.

mittaklappen.jpg
Inbjudande vy vid Mittåkläppsspåret. FOTO: Bruksvallarna.

Dessutom finns en kilometer skidåkning kring skidstadion i Bruksvallarna sedan några dagar tillbaka.

– Vår ambition är att förlänga detta redan till helgen, vi behöver en till natt med snösprutning för att kunna öppna elljusspår och Södergrenbacken, säger Magnus Myhr. Det ser också positivt ut inför tv-sända Bruksvallsloppet som går av stapeln 18-20 november.

– Som det ser ut nu kommer vi kunna nyttja den ordinarie bansträckningen på 5 kilometer, vilket känns väldigt roligt, säger tävlingsledare Mikaela Sundbaum.
 
Bruksvallsloppet 2016
SVT och Vinterstudion sänder tävlingarna lördag och söndag
 
Fredag 18/11 Skate

D 21 5 km H 21 10 km
 
Lördag 19/11 Klasiskt
D 21 10 km
H 21 15 km
D 17-20 5 km
H 17-20 10 km
 
Söndag 20/11 Klassisk sprint

D 21, H 21, D 17-20 och H 17-20

 

Senaste nyheterna

Johannes Hösflot Kläbo och Emil Iversen står över resterade världscuptävlingar under 2020. FOTO: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån.

Kläbo och Iversen åker inte mer världscup det här året

Både Johannes Hösflot Kläbo Emil Iversen meddelar på måndagen att de inte kommer att åka några fler världscuptävlingar den här sidan nyåret. – Jag känner att skidåkning och tävlingar inte är särskilt...
Hanna Öberg vann sprinten i Kontiolahti efter fullt skytte och snabb åkning. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Hanna Öberg vann sprinten efter topplopp

De svenska skidskyttarna visar superform i Kontiolahti. Hanna Öberg vann damernas sprint i överlägsen stil drygt 20 sekunder före norskan Röiseland. Det var Hannas första sprintseger i världscupen. –...