Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Redan idag kan Orsa Grönklitt erbjuda 30 kilometer skidspår. FOTO: Grönklittsgruppen.

Redan idag kan Orsa Grönklitt erbjuda 30 kilometer skidspår. FOTO: Grönklittsgruppen.

1 500 meter blev istället 30 kilometer

Tusentals kubikmeter snö hade sparats över sommaren. Målet var att idag kunna erbjuda ungefär
1,5 kilometer skidspår i samband med årets längdpremiär.
Efter de senaste dagarnas snöande har förutsättningarna ändrats.
– Vi har redan 30 kilometer spår i Orsa Grönklitt,säger Marcus Laggar, längdansvarig. Det här överträffar alla förväntningar.

Kung Bore har varit generös och skänkt Orsa Grönklitt stora mängder snö, 30 centimeter för att vara exakt. När idag den utovade premiären äger rum har landskapet på mindre än en vecka gått från höst till vinter.

Marcus Laggar gläds ikapp med med alla skidentusiaster som nu kan säkra bra skidåkning i sin geografiska närhet. Startdatumet torsdag 3 november blir inledningen på en lång och snöfylld vinter.

– Vi har redan preparerat alla vägspår med skoter, totalt 30 kilometer. Och det fortsätter att snöa, så vijobbar oss vidare ut i Orsaskogarna, kilometer för kilometer. När hela spårsystemet är preparerat har vi totalt 100 kilometer. Med den här farten så vet man aldrig.

Väderprognosen ser fortsatt ljus ut för alla som gillar vinter och skidåkning.

–Det väntas fortsatt kyla så det kommer att hålla bra. Det kommer att bli hårda och ganska snabba spår.

Daniel Mäkinen är marknadschef på Grönklittsgruppen:

– Vi får nu en kickstart på vintern och alla längdskidåkare bara jublar. Samtidigt ger det oss arbetsro, vi kan med stor optimism börja se fram emot en vit jul i Orsa Grönklitt med allt vad det innebär. Den hjälp vi har fått från ovan optimerar hela anläggningen.

–Vår ledande position på längdsidan i skid-Sverige skapar alltid stora förväntningar. Redan nu, i början av november, känns det som om vi levererar med god marginal. Den här starten lovar väldigt gott för hela vår skidprodukt vintern 2016-17.

Senaste nyheterna

Johannes Hösflot Kläbo och Emil Iversen står över resterade världscuptävlingar under 2020. FOTO: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån.

Kläbo och Iversen åker inte mer världscup det här året

Både Johannes Hösflot Kläbo Emil Iversen meddelar på måndagen att de inte kommer att åka några fler världscuptävlingar den här sidan nyåret. – Jag känner att skidåkning och tävlingar inte är särskilt...
Hanna Öberg vann sprinten i Kontiolahti efter fullt skytte och snabb åkning. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Hanna Öberg vann sprinten efter topplopp

De svenska skidskyttarna visar superform i Kontiolahti. Hanna Öberg vann damernas sprint i överlägsen stil drygt 20 sekunder före norskan Röiseland. Det var Hannas första sprintseger i världscupen. –...