Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Orsa SK:s starke man Bror Nilsson trivs som fisken i vattnet på skidstadion i Grönklitt när snön från snökanonerna yr i bakgrunden. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Orsa SK:s starke man Bror Nilsson trivs som fisken i vattnet på skidstadion i Grönklitt när snön från snökanonerna yr i bakgrunden. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Bror trivs när snön yr i Grönklitt

Orsa SK:s starke man Bror Nilsson stortrivs i dessa dagar.
Det är 5 november och det är full vinter och mycket snö i Orsas skidparadis Grönklitt.
– Det är jättekul! Härligt att se alla åldrar i farten på skidor här uppe, säger Bror efter en egen tur i spåren på lördagseftermiddagen.

Planen var att Grönklitt skulle öppna för skidåkning med sparad snö på en 1500 meter lång slinga i torsdag. Men rejält med snö han falla och nu är det tre mil skidspår att träna på i Grönklittsterrängen.

Tidig natursnö är givetvis toppen för Orsa SK:s många arrangemang i Grönklitt i vinter: Grönklittstafetten 4 februari, Grönklitt Nattmarathon 4 februari, Orsa Grönklitt Ski Marathon 11 februari och så Grönklittsjakten på vårkanten 1-2 april. Dessutom arrangeras Axa Ski Marathon i Grönklitt 8 januari.

– Intresset verkar riktigt stort för vår nya nattmara. Jag tror många som ska åka Nattvasan vill ha loppet som en bra genomkörare och test av utrustning, säger Bror.

Han flaggar också för att det kan bli en tävling i Grönklitt redan kommande helg. Det fina snöläget gör att man funderar på att bjuda in till en tävling redan på lördag 12 november. Besked om detta kommer efter helgen.

Det är många som tränar i Grönklitt under helgen. Allt från elit till ungdomar och motionärer. Några av elitåkarna som håller till i Grönklitt i helgen är till exempel, Jimmie Johnsson, Rikard Tynell, Helene Söderlund, Frida Erkers och Andreas Holmberg.

Längd.se testade spåren under lördagen och kunde njuta längs vägspåren där snötillgången är mycket god, runt 30 centimeter.

vagspar_161105.jpg
Det är mycket fina förhållanden på vägspåren i Grönklittsterrängen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se

Senaste nyheterna

I morgon fortsätter skidskyttevärldscupen med sprinttävlingar i Kontiolahti, Finland. Nu laddar de svenska skidskyttarna om. FOTO: Svenska skidskytteförbundet.

Succéskidskyttarna laddar om för omgång två i Finland

Världscupen i skidskytte fortsätter med tävlingar i Kontiolahti ytterligare en omgång och samtliga åkare ur den svenska truppen stannar kvar för att tävla vidare. – Jag är väldigt nöjd med den starte...
Johannes Hösflot Kläbo och Emil Iversen står över resterade världscuptävlingar under 2020. FOTO: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån.

Kläbo och Iversen åker inte mer världscup det här året

Både Johannes Hösflot Kläbo Emil Iversen meddelar på måndagen att de inte kommer att åka några fler världscuptävlingar den här sidan nyåret. – Jag känner att skidåkning och tävlingar inte är särskilt...