Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Jimmie Johnsson och Fredrik Byström har tränat i Grönklittsterrängen de senaste dagarna. På lördag testar de formen i stak-tävlingen Grönklittspremiären. FOTO: Lager 157 Ski Team.

Jimmie Johnsson och Fredrik Byström har tränat i Grönklittsterrängen de senaste dagarna. På lördag testar de formen i stak-tävlingen Grönklittspremiären. FOTO: Lager 157 Ski Team.

Staktävling i Grönklitt på lördag

I Orsa Grönklitt passar man på att utnyttja det fina snöläget och bjuder in till Grönklittspremiären på lördag 12 november.
För eliten blir det en ren stak-tävling och för motionärer valfri klassisk teknik. Loppet körs med gemensam start.

– Det känns mycket roligt att erbjuda elit som motionär en chans att testa formen tidigt på säsongen i ett riktigt vinterlandskap här uppe i Grönklitt, säger anläggningens längdansvarige Marcus Laggar.
 
Loppet blir över 10 kilometer och exakt bansträckning kommer att spikas på fredag eftermiddag. Tävlingen är en samarrangemang mellan Orsa Grönklitt, Orsa SK och långloppslaget Lager 157 Ski Team.

– Jag har varit i kontakt med flera åkare som kommer att ställa upp och Lager 157 Ski Team kommer att vara starkt representerade med Fredrik Byström, Jimmie Johnsson, Oskar Person och Marcus Johansson på startlinjen på lördag, berättar Laggar.

– Det här blir en perfekt tävling att testa stakformen inför Ski Classics-prologen i Pontresina som bara är tre veckor bort, säger Anton Järnberg, teamchef för Lager 157 Ski Team.

Tävlingen är tänkt att passa elit som motionär där eliten bara får staka och motionärerna får åka valfri klassisk teknik. Loppet genomförs med gemensam start.

Inbjudan till Grönklittspremiären finns här.

Senaste nyheterna

Hanna Öberg vann sprinten i Kontiolahti efter fullt skytte och snabb åkning. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Hanna Öberg vann sprinten efter topplopp

De svenska skidskyttarna visar superform i Kontiolahti. Hanna Öberg vann damernas sprint i överlägsen stil drygt 20 sekunder före norskan Röiseland. Det var Hannas första sprintseger i världscupen. –...
William Poromaa blev 17:e man i jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Hösflot Kläbo ryckte till seger - Poromaa 17:e

Johannes Hösflot Kläbo släppte upp Aleksander Bolshunov och Emil Iversen halvvägs i jaktstartloppet i Ruka. Sedan avgjorde han till seger med ett ryck i sista backen. William Poromaa blev bäste svens...
Alexander Bolshunov, tvåa, Johannes Hösflot Kläbo, etta och Emil Iversen trea på jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Resultat Ruka 15 km fri stil jaktstart

Johannes Hösflot Kläbo spurtade hem segern på jaktstarten i Ruka och tog hem minitouren före Alexander Bolshunov och Emil Iversen. William Poromaa blev bäste svensk på 18:e plats.