Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Falköpings skideldorado Mösseberg bjuder på fina förhållanden just nu. FOTO: Falköpings AIK SK.

Falköpings skideldorado Mösseberg bjuder på fina förhållanden just nu. FOTO: Falköpings AIK SK.

Falköping och Mösseberg bjuder på fina spår

Det händer flera saker på skidfronten i Falköping idag. Vi skrev tidigare idag att ungdomstävlingen Tour de Mösseberg öppnade sin anmälan i eftermiddag.
Vid lunchtid öppnade också konstsnöspåret på Mösseberg  en bana på 1400 meter.

– Detta är möjligt tack vare samarbete mellan Falköpings kommun och Falköpings AIK SK som gemensamt gör konstsnön. Det är lite smalt och lite fram och
tillbaka men det är helt fantastiskt att vi kan erbjuda detta till skidåkarna redan nu, säger Kjell Björk från Falköpings Kommun.

– Vi hälsar alla skidåkare välkomna till bra förhållanden, säger Morgan Tärning i Falköpings AIK SK.

Falköpings kommun storsatsar på Mösseberg och en del av detta är ett nytt konstsnöspår inför nästa vinter.

Vi hoppas kunna åka banan på natursnö redan i vinter för att komplettera med konstsnö nästa år, berättar Morgan Tärning.

Vad kostar det då att åka i spåren på Mösseberg?
– Falköpings kommun har tagit beslut om att längdskidåkning är folkhälsa och att det skall vara gratis att åka skidor på Mösseberg. Vi hälsar således alla hjärtligt välkomna till Mösseberg och vinterns skidåkning. För tillfället finns dessutom cirka 7 km natursnöspår också, informerar Kjell Björk.

 

Senaste nyheterna

Hanna Öberg vann sprinten i Kontiolahti efter fullt skytte och snabb åkning. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Hanna Öberg vann sprinten efter topplopp

De svenska skidskyttarna visar superform i Kontiolahti. Hanna Öberg vann damernas sprint i överlägsen stil drygt 20 sekunder före norskan Röiseland. Det var Hannas första sprintseger i världscupen. –...
William Poromaa blev 17:e man i jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Hösflot Kläbo ryckte till seger - Poromaa 17:e

Johannes Hösflot Kläbo släppte upp Aleksander Bolshunov och Emil Iversen halvvägs i jaktstartloppet i Ruka. Sedan avgjorde han till seger med ett ryck i sista backen. William Poromaa blev bäste svens...
Alexander Bolshunov, tvåa, Johannes Hösflot Kläbo, etta och Emil Iversen trea på jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Resultat Ruka 15 km fri stil jaktstart

Johannes Hösflot Kläbo spurtade hem segern på jaktstarten i Ruka och tog hem minitouren före Alexander Bolshunov och Emil Iversen. William Poromaa blev bäste svensk på 18:e plats.