Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Både i Borås och Tranemo har det producerats mycket konstsnö den senaste veckan. Här en bild från Borås som arrangerar både Ungdoms-SM och Veteran-SM i vinter. FOTO: Borås SK.
Både i Borås och Tranemo har det producerats mycket konstsnö den senaste veckan. Här en bild från Borås som arrangerar både Ungdoms-SM och Veteran-SM i vinter. FOTO: Borås SK.

Bra snöläge i Borås inför kommande SM  

Borås SK kommer under 2017 att stå som värd för tre SM-arrangemang. Ungdoms-SM som kommer att gå 10-12 februari. Veteran-SM genomförs sent i mars och till sommaren väntar rullskid-SM.
– Snö har producerats sedan i söndags i både Borås och Tranemo. Båda anläggningarna kommer att öppna för skidåkning i morgon lördag 12 november, berättar Håkan Axelsson.

– Taktiken hos båda anläggningarna är att lägga korta slingor med 75-100 centimeter snö. Allt för att kunna överleva mildväder som vi vet kommer här nere i Götaland. Förhoppningsvis kommer vi att klara av att hålla spåren säsongen ut, säger Håkan.

USM-arrangemanget tog Borås SK över från Falköping och veteran SM fick man nu i veckan eftersom arrangemanget stod utan arrangör.

– Veteran-SM kommer att gå sent, 24-26 mars men vi hoppas på att vi har konstsnö kvar så det blir fina vårtävlingar i Borås för våra veteraner, berättar Axelsson och fortsätter;

– Rullskid-SM blir under SM-veckan i Borås till sommaren men där är inte datum klart i dagsläget. Önskemålet från oss är att arrangera en masstart fristil distans och en sprint.

 

Siste nyheter

Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...
Rehns BK kan bli Sveriges starkaste klubb på herrjuniorsidan i vinter.

Rehns BK förstärker med Bergström och Berg

Rehns BK är en uppstickare i skid-Sverige som samlar många satsande herrjuniorer. Truls Gisselman är den mest framgångsrika åkaren i klubbens satsning på duktiga juniorer. Nu satsar klubben ytterligar...
Det bjud på toppenförhållanden i Torsby skidtunnel nu. FOTO: Torsby Skidtunnel & Sportcenter.

Fina förhållanden i skidtunneln i Torsby

Vill man få några riktigt fina skidturer nu mitt i sommaren så är det ett bra läge att åka till Torsby skidtunnel. – Vi har stenhårda fina spår nu och har fått mycket fina omdömen, bland annat från l...