Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Maja Majbäck på väg mot seger i juniorklassen på Gällivarepremiärens distanslopp. FOTO: Yngve Johansson, Imega Promotion.

Maja Majbäck på väg mot seger i juniorklassen på Gällivarepremiärens distanslopp. FOTO: Yngve Johansson, Imega Promotion.

Snabba ryck för Maja Majbäck

Maja Majbäck kom direkt från nordiska mästerskapen i terränglöpning i Norge, landade i Gällivare halv elva på kvällen, bytte löparskor mot pjäxor och krossade konkurrenterna i Gällivarepremiärens distanslopp över 10 km klassikt!

Maja Majbäck, Jukkasjärvi, visade strålande form i säsongspremiären när hon körde hem juniorklassen med 56 sekunders marginal till förhandsfavoriten Matilda Jönsson, Gellivare Skidallians.

– Jag är jättenöjd och faktiskt lite överraskad samtidigt, det är ju lite svårt att riktigt veta var man står innan man kommer igång med tävlandet för säsongen, säger Maja, som var strålande glad efter segern.

Dagens uppvisning stärker Maja i hennes målsättning att bli uttagen till junior-VM senare i vinter.

maja_seger_gprem.jpg
Maja har junior-VM som mål i vinter. FOTO: Yngve Johansson, Imega Promotion.

– Nu har jag fått ett bra kvitto på att träningen inför säsongen fungerat bra och det är alltid skönt. Jag fokuserade på att hålla ihop tekniken idag och det gick bra genom hela loppet, säger Maja.

Matilda Jönsson, Gellivare Skidallians, också hon en het JVM-aspirant som gjorde sitt livs sprintlopp under lördagens tävlingar, hade problem med fästet i den tuffa terrängen på Hellnerstadion. Hon var 17 sekunder efter Maja redan efter det första av tre varv på den 3,75 km långa banan och redan där var loppet kört.

Resultat D 17-20 Gällivarepremiären.

Senaste nyheterna

Vallelungadalen i italienska Sydtyrolen bjuder på suveräna förhållanden för längdåkning. FOTO: Benjamin Pfitscher.

La Venosta – en dold pärla för längdåkning

I kanten av italienska Sydtyrolen, nära gränserna till Schweiz och Österrike, breder den mystiska och charmiga Vallelungadalen ut sig i all sin skönhet. Nu är det dags att visa upp denna dolda pärla f...
Joni Mäki tog dubbla segrar vid finska cupen i Taivalkoski i helgen. FOTO: Touho Häkkinen.

Dubbla segrar för Joni Mäki

Joni Mäki vann både lördagens sprint och söndagens distanslopp vid finska cupen i Taivalkoski. På damsidan vann Katri Lylynperä sprinten och Kerttu Niskanen distansloppet.