Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Herrpallen på SM 15 kilometer skejt vid SM i Piteå i vintras, trean Anton Lindblad, ettan Daniel Richardsson och tvåan Marcus Hellner. I vinter är det dags för SM i Söderhamn. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Herrpallen på SM 15 kilometer skejt vid SM i Piteå i vintras, trean Anton Lindblad, ettan Daniel Richardsson och tvåan Marcus Hellner. I vinter är det dags för SM i Söderhamn. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

SM-programmet för längdskidor klart

Den 1–5 februari 2017 samlas den svenska längdskideliten i Söderhamn för att göra upp om SM-medaljerna. Nu är programmet fastställt. Bland annat blir det tv-sända sprinttävlingar på torsdagskvällen.
– Vi vill rikta ett stort tack till Söderhamns kommun som gör ett mycket bra arbete med att förbereda SM-banorna på Hällåsens skidstadion, säger Johan Sares, längdchef på Svenska Skidförbundet.

I helgen drar tävlingssäsongen för längdskidor igång med nationella tävlingar i Bruksvallarna. Inför premiären har även tävlingsprogrammet för SM-veckan i Söderhamn den 1–5 februari 2017 fastställts.

– Vi har fört en dialog med SVT och RF om hur ett bra program för SM-tävlingarna kan se ut. Tillsammans med Söderhamns kommun, samt arrangörsföreningarna Söderhamns OK och Söderhamns Skidkamrater, har vi tittat på vad som är möjligt att genomföra, berättar Johan Sares, längdchef på Svenska Skidförbundet.

För att kunna arrangera kvällstävlingar i sprint på torsdag kväll kommer Söderhamns kommun att sätta upp en tillfällig ljusinstallation på Hällåsens skidstadion, vilket Svenska Skidförbundet uppskattar.
– Vi vet att det finns ett stort intresse för att titta på SM-loppen. Kvällstävlingarna på torsdagen medför att fler skidintresserade kan följa tävlingarna antingen på plats eller via tv. Det är vi tacksamma för, säger Johan Sares och avslutar: – Vi önskar arrangörsföreningarna lycka till med de slutgiltiga förberedelserna inför SM-veckan 2017.

Tävlingsprogram SM-veckan längdskidor:
1 februari: 10/15 km K
2 februari: sprint F (kvällstävling)
3 februari: vilodag
4 februari: stafett 3x5 km/3x10 km K
5 februari: skiathlon 7,5 + 7,5 km/15 + 15 km

Starttider meddelas senare.

SM-veckans officiella webbplats www.smveckan.se Längdskidtävlingarnas officiella webbplats: www.skidsm.se

Alla längdskidtävlingar under SM-veckan kommer att direktsändas i SVT.

 

Senaste nyheterna

Martin Ponsiluoma går ut med startnummer 9 på lördagens jaktstart i Kontiolahti. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Startlistor skidskyttevärldscupen Kontiolahti lördag

I morgon lördag fortsätter skidskyttevärldscupen i finska Kontiolahti. Herrarna åker jaktstart och damerna stafett. Vi kan se fram emot spännande och roliga tävlingar med tanke på de svenska åkarnas s...
fis_bild

Längdvärldscupens final i Peking ställs in

Internationella skidförbundet, FIS, har tillsammans med organisationskommittén för OS i Peking, kommit överens om att mot bakgrund av den nuvarande globala situationen med Covid-19 så kommer inga för-...