Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Therese Johaug väntar på domen från Antidoping Norge men är inställd på att säsongen är över. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Therese Johaug väntar på domen från Antidoping Norge men är inställd på att säsongen är över. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Johaug inställd på att säsongen är över

Skidsäsongen 2016-2017 står för dörren. Men för Therese Johaug ser det annorlunda ut
Johaug är inställd på att tävlingssäsongen troligen är över.
– Säsongen är sannolikt ödelagd. Allt annat än det ser vi som något positivt, säger Johaugs manager Jörn Ernst till Expressen.

Expressen har träffat Johaugs manager i Oslo och Jörn Ernst berättar om hur det var när Therese ringde honom en oktoberkväll och sa att han måste komma över till henne direkt. Ernst berättar också om tiden därefter och att Johaug fått mycket stöd från Sverige.

Cirka en vecka bort är Antidoping Norge färdig med sin utredning. De kommer då att rekommendera vad de anser som lämplig dom. Därefter är det upp till domsutvalget i Norges Idrottsförbund att fastställa Johaugs straff.

– Så vitt jag kan bedöma läget så kommer vi att vara någon gång i januari då, säger Jörn Ernst till Expressen.

Det kan bli så att domen sedan överklagas av någon av parterna. Johaug själv, Wada eller Internationella skidförbundet.

Expressen har fråga hur staben runt Johaug funderar runt säsongen som nu startar

– Även om det nu blir ett straff på två, sex eller åtta månader så skulle ju den här säsongen vara förbi. Så säsongen är sannolikt ödelagd. Allt annat än det beskedet ser vi som något positivt, säger Jörn Ernst.

Läs hela Expressens artikel här.

Senaste nyheterna

pod_maccan

Podcast med Marcus Johansson

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast, Livigno2Levi, långloppsåkaren Marcus Johansson, Lager 157 Ski Team. Podden finns på Spotify och där du hittar poddar.
Martin Ponsiluoma går ut med startnummer 9 på lördagens jaktstart i Kontiolahti. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Startlistor skidskyttevärldscupen Kontiolahti lördag

I morgon lördag fortsätter skidskyttevärldscupen i finska Kontiolahti. Herrarna åker jaktstart och damerna stafett. Vi kan se fram emot spännande och roliga tävlingar med tanke på de svenska åkarnas s...