Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Jimmy Birklin, som leder arbetet med Svenska Skidspelen, framför de läktare som redan nu byggs till skidfesten i januari. Notera att skivornas överdel visar den nivå det blir på snön. FOTO: Svenska Skidspelen.

Jimmy Birklin, som leder arbetet med Svenska Skidspelen, framför de läktare som redan nu byggs till skidfesten i januari. Notera att skivornas överdel visar den nivå det blir på snön. FOTO: Svenska Skidspelen.

Tryggt tänkande med skidspelsläktaren

Det återstår drygt två månader till Svenska Skidspelen i Falun 28-29 januari och i morgon där det längdskidspremiär i Bruksvallarna.
Många har uppmärksammat att det redan nu har börjat byggas läktare och en mixedzon till tävlingarna i Falun.

Jimmy Birklin, som ansvarar för Svenska skidspelen, förklarar varför:
– Vi tänker nytt genom att bygga de provisoriska läktarna på fast mark. Tidigare har de stått på snön. Nu blir läktarna mer stadiga, säger Jimmy Birklin.

När läktarna är färdigbyggda och står tryggt på marken är det dags att på allvar sätta i gång med produktionen av konstsnö på stadionområdet.

Detta anpassas alltså till läktarna som för övrigt byggs av samarbetspartner Hallton med säte i Falun.

– I övrigt kommer målområdet att ha samma spurtraka som de senaste åren. Det blir en bra lösning och en fin arena, säger Jimmy Birklin, som samtidigt är glad för att biljettförsäljningen tagit fart.

Senaste nyheterna

Hanna Öberg förde Sverige till seger på stafetten i Kontiolahti. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Sverige vann damstafetten i Kontiolahti

De svenska skidskyttedamerna fortsätter att imponera i finska Kontiolahti. På lördagen åkte kvartetten Johanna Skottheim, Mona Brorsson, Elvira Öberg och Hanna Öberg suveränt och vann 9,6 sekunder för...
Harald Östberg Amundsen slog Johannes Hösflot Kläbo vid norska cupen i Lillehammer. FOTO: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån.

Johaug och Östberg Amundsen vann i Lillehammer

Norska cupen fortsatte på lördagen med fristilslopp i Lillehammer. Therese Johaug vann programenligt i damklassen och på herrsidan var U23-världsmästaren Harald Östberg Amundsen.
Segern på vann jaktstarten i Kontiolahti var Sebastian Samuelssons första i världscupen. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Sebastian Samuelsson vann jaktstarten i Kontiolahti

En bom och snabb skidåkning förde Sebastian Samuelsson från 18:e plats till seger på jaktstarten i Kontiolahti. Samuelssons första världscupseger! Duon kom samtidigt till sista skyttet. Samuelsson mi...