Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

IFK Moras Martin Johansson hör till favoriterna i säsongspremiären i Bruksvallarna när herrarna åker 10 kilometer skejt. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

IFK Moras Martin Johansson hör till favoriterna i säsongspremiären i Bruksvallarna när herrarna åker 10 kilometer skejt. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Rekordstora startfält i Bruksvallarna

Närmare 1300 starter kommer att genomföras på Bruksvallsloppets tre tävlingsdagar i helgen. För andra året i rad är det rekordmånga anmälningar.
– Det är fantastiskt roligt att vi har ett så stort och starkt startfält, säger tävlingsledaren Mikaela Sundbaum till skidor.com.

Med en fin start på vintern och en ny snökanonanläggning kan arrangören i år använda den nya femkilometersbanan. I fjol var snötillgången inte tillräcklig för den nya tävlingsbanan.

– Det blir spännande att äntligen få köra tävlingar på vår nya bana, som är tuffare, mer utmanande och mer varierad än tidigare, säger Sundbaum.

I dagens fristilslopp är det 99 damer och hela 260 herrar till start.

I damloppet över 5 kilometer är det förstås lite mer öppet om topplaceringarna när åker som Charlotte Kalla och Ida Ingemarsdotter inte kommer till start på grund av sjukdom.

Hittar vi segraren i kvartetten Maria Rydqvist, Stina Nilsson, Anna Haag och junioren Ebba Andersson?

Herrarna åker 10 kilometer och här såg många fram emot att se Calle Halfvarsson på banan. Men Calle står över fredagens lopp och åker endast lördag och söndag.

– Ola (tränaren Ravald) tyckte att det räckte med två tävlingar. Det blir mer likt världscupen i Ruka nästa helg, berättade Calle för Längd.se på torsdagskvällen.

Inte heller Johan Olsson kommer till start idag. Senast Johan tävlade var 18 april 2015 i just Bruksvallarna men vi får alltså vänta ytterligare på att få se Olsson tävla igen.

Ett inte alltför vågat tips är att dagens segrare finns i det här gänget: Marcus Hellner, Daniel Rickardsson, Martin Johansson, Anders Svanebo eller förstaårssenioren Viktor Thorn.

Damerna börjar starta 11.00.

Startlista damer

Herrarna börjar starta 12.15 och siste man startar 14.25.

Startlista herrar

 

Senaste nyheterna

Hanna Öberg vann sprinten i Kontiolahti efter fullt skytte och snabb åkning. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Hanna Öberg vann sprinten efter topplopp

De svenska skidskyttarna visar superform i Kontiolahti. Hanna Öberg vann damernas sprint i överlägsen stil drygt 20 sekunder före norskan Röiseland. Det var Hannas första sprintseger i världscupen. –...
William Poromaa blev 17:e man i jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Hösflot Kläbo ryckte till seger - Poromaa 17:e

Johannes Hösflot Kläbo släppte upp Aleksander Bolshunov och Emil Iversen halvvägs i jaktstartloppet i Ruka. Sedan avgjorde han till seger med ett ryck i sista backen. William Poromaa blev bäste svens...
Alexander Bolshunov, tvåa, Johannes Hösflot Kläbo, etta och Emil Iversen trea på jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Resultat Ruka 15 km fri stil jaktstart

Johannes Hösflot Kläbo spurtade hem segern på jaktstarten i Ruka och tog hem minitouren före Alexander Bolshunov och Emil Iversen. William Poromaa blev bäste svensk på 18:e plats.