Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Marcus Hellner och Johan Olsson direkt efter målgång. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Marcus Hellner och Johan Olsson direkt efter målgång. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Johan Olsson har tränat mer än någonsin

Johan Olsson vann direkt i tävlingscomebacken och var glad åt den hårda kampen mot Marcus Hellner.
Comebacken gjorde han efter en höst med mer träning en någonsin.
– Det blev över 100 timmar träning i oktober och det ser ut att bli upp emot 1000 timmar i år, berättade en pratglad Johan efter sekundfighten mot Marcus Hellner.

– Jag har haft tvivel enda sen maj - kommer det här att hålla. Kommer jag kunna komma tillbaka som 36-åring efter ett år, berättade Johan och fortsatte:

– Jag har fått vara frisk och skadefri. Under hösten har jag tränat mer än jag nånsin har gjort. Det blev över 100 timmar i oktober, förut har jag kanske legat på 70-80 timmar.

– Jag går kanske mot en årsträning på upp mot 1000 timmar. Det är fantastiskt för mig. Jag har som mest tränat 800 timmar tidigare.

Johan fick frågan: Kommer din kropp att hålla för det?
– Antagligen inte, sa Johan och skrattade.

Loppet sammanfattade Olsson så här:

– Jag tycker jag gick ut i ett rimligt tempo men jag började tvivla med ett varv kvar. Det var precis på gärdsgården att jag orkade enda in. Jag hade ju stor nytta av att ha Marcus framför mig i synfältet. Hade jag inte haft det så hade det nog blivit ännu tightare.

– Jag såg att han började dra ifrån mer och mer. Jag blev tvungen att börja ösa på. Jag har förlora såna dueller mot Marcus förut.

Den täta kampen mot Hellner satt fint inför nästa helgs världscup i Finland.

– Det här var ett otroligt bra genrep att få ett lopp där man fick kriga ordentligt. Att ha tävlingsnerven på slutet med en duell. Jag är fantastiskt glad. Att jag vinner är otroligt härligt så här i comebacken, sa Johan.

Johan har ju bytt klubb från Åsarna till Stockvik inför den här säsongen. Den uppmärksamme kunde dock notera att Johan åkte i långloppslaget Team Santanders dräkt.

Har Stockvik inte fixat fram någon dräkt till dig?
– Nej, de har inte hunnit det, skämtade Olsson och fortsatte:

– Nej, jag har faktiskt den dealen med Stockvik att jag får tävla i Team Santanders dräkt i och med att jag tävlar så pass sällan.

Marcus Hellner gav Olsson en rejäl match men var inte nöjd med hur han genomförde loppet tekniskt.

– Det var ganska jämnt på slutet. Det gällde att kriga hela tiden. Tyckte jag hade hyfsat känsla i stakpartierna. Men uppför så slet jag mycket med tekniken. Jag var hyfsat pigg men det blev väldigt stressigt och fick inte riktigt till det på det sättet, sa Marcus.

Hellner närmade sig Olsson på slutkilometerna.

– Jag försökte rycka och höja tempot rejält på slutet. Det var skönt och känna att man kunde ta några sekunder där men det räckte ju inte hela vägen. Det var en bra match och definitivt ett bra lopp att ha inför världscuppremiären.

Duon hade ögonkontakt många gånger under loppet.

– Jag såg ju Johan vid varje varvning och vid vändningen vid backarna. Jag såg när han tog in på mig.

På frågan vad loppet räckt till internationellt sa Marcus så här:

– Vi vet ju inte. Förhoppningsvis var det här ett helt okej lopp.

 

Senaste nyheterna

Hanna Öberg förde Sverige till seger på stafetten i Kontiolahti. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Sverige vann damstafetten i Kontiolahti

De svenska skidskyttedamerna fortsätter att imponera i finska Kontiolahti. På lördagen åkte kvartetten Johanna Skottheim, Mona Brorsson, Elvira Öberg och Hanna Öberg suveränt och vann 9,6 sekunder för...
Harald Östberg Amundsen slog Johannes Hösflot Kläbo vid norska cupen i Lillehammer. FOTO: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån.

Johaug och Östberg Amundsen vann i Lillehammer

Norska cupen fortsatte på lördagen med fristilslopp i Lillehammer. Therese Johaug vann programenligt i damklassen och på herrsidan var U23-världsmästaren Harald Östberg Amundsen.
Segern på vann jaktstarten i Kontiolahti var Sebastian Samuelssons första i världscupen. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Sebastian Samuelsson vann jaktstarten i Kontiolahti

En bom och snabb skidåkning förde Sebastian Samuelsson från 18:e plats till seger på jaktstarten i Kontiolahti. Samuelssons första världscupseger! Duon kom samtidigt till sista skyttet. Samuelsson mi...