Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Calle Halfvarsson defilerar i mål närmast före Teodor Peterson och Oskar Svensson. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Calle Halfvarsson defilerar i mål närmast före Teodor Peterson och Oskar Svensson. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Calle Halfvarsson är tillbaka på allvar

I går kunde inte Calle Halfvarsson visa vad han går för med allt för bakhala skidor.
I dag var fästet på plats och Calle vann sprinten i Bruksvallarna - komfortabelt före Teodor Peterson.
– Jag styrde det precis dit jag ville idag, sa Calle.

Under gårdagens klassiska lopp var Calle frustrerad.

– Jag kände igår att det finns där men har man inte fäste så går det inte. Men idag har vi verkligen lyckats med skidorna. Då ser man att kroppen var det inget fel på.

Calle var snabbast redan i prologen. Han sparade inte på krutet där med tanke på vad som väntar i världscuppremiären nästa helg.

– Jag ville känna på och göra en bra prolog. Jag vet att jag måste vinna här om jag ska ta mig vidare på världscupen.

Halfvarsson kände sig nöjd med de svar han fick av kroppen under söndagens sprint. Känslan i kroppen var som den brukar när formen är på gång.

– Efter kvarten åkte jag upp till stugan och höll på att somna så jag var lite halvseg. Ofta när jag börjar bli i bra slag så blir jag en slow starter. Jag måste verkligen väcka igång kroppen. Jag är som en björn som ligger och sover men när jag kommer igång så går det bra, berättade Calle och fortsatte:

– Jag hade velat göra ett bra lopp i går och varit med och slagits mot Johan (Olsson) och Marcus (Hellner). Men idag var det toppen. Prologen gick bra och heaten gick precis som jag ville. Jag styrde det precis dit jag ville.

Förra året förstördes av sjukdomar som inte ville ge med sig. Calle berättade om att det varit en mycket speciell vår och sommar.

– När jag gick in i den här träningssäsongen så var jag i stadiet att jag inte riktigt visste om jag var frisk eller sjuk. Det var jättekonstigt. Jag fick börja väldigt försiktigt så jag ligger fortfarande ganska långt efter de andra i träningen. Jag har nog tränat 150 timmar mindre så här långt i år.

– Uppenbarligen har den träning jag gjort svarat bra.

Inför det här året tog nye landslagstränaren Ola Rawald över träningsplaneringen för Calle från tidigare tränaren Jocke Abrahamsson.

– Han har varit perfekt att ha i planeringen, fastslog Calle men påpekade noga att Jocke inte var den som gjorde att det gick snett förut.

– Det var jag som styrde ur spår och gick min egen väg och stoppade huvudet under armen. Jag tränade stenhårt på alla pass och trodde jag skulle slå Sundby. Men det håller ju inte - då går man in i väggen.

 – Jag kan inte skylla på någon annan för hur jag gjort tidigare år.

Teodor Peterson såg precis som Calle stabil ut hela dagen. IFK Umeå-åkaren var säker tvåa över mållinjen men hade ingen chans att utmana Calle.

– Det kändes ganska bra. Det blev tufft i finalen, jag tyckte ändå att jag kunde svara lite när Calle tryckte på, sa Teodor till SVT efter finalen.

herrpallen_sprint.jpg
Herrpallen med Teodor Peterson, tvåa, Calle Halfvarsson, etta och Oskar Svensson, trea. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Trea blev Falun Borlänges unge Oskar Svensson två sekunder efter Halfvarsson men klart före fyran Starega från Polen och japanen Miyazawa som slutade femma. Förstaårssenioren Viktor Thorn blev sexa.

Resultat
Bruksvallsloppet
H 21 sprint klassisk stil - final

1. Calle Halfvarsson
2. Teodor Peterson
3. Oskar Svensson
4. Maciej Starega
5. Hiroyuki Miyazawa
6. Viktor Thorn

Komplett resultatlista

 

Senaste nyheterna

Hanna Öberg förde Sverige till seger på stafetten i Kontiolahti. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Sverige vann damstafetten i Kontiolahti

De svenska skidskyttedamerna fortsätter att imponera i finska Kontiolahti. På lördagen åkte kvartetten Johanna Skottheim, Mona Brorsson, Elvira Öberg och Hanna Öberg suveränt och vann 9,6 sekunder för...
Harald Östberg Amundsen slog Johannes Hösflot Kläbo vid norska cupen i Lillehammer. FOTO: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån.

Johaug och Östberg Amundsen vann i Lillehammer

Norska cupen fortsatte på lördagen med fristilslopp i Lillehammer. Therese Johaug vann programenligt i damklassen och på herrsidan var U23-världsmästaren Harald Östberg Amundsen.
Segern på vann jaktstarten i Kontiolahti var Sebastian Samuelssons första i världscupen. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Sebastian Samuelsson vann jaktstarten i Kontiolahti

En bom och snabb skidåkning förde Sebastian Samuelsson från 18:e plats till seger på jaktstarten i Kontiolahti. Samuelssons första världscupseger! Duon kom samtidigt till sista skyttet. Samuelsson mi...