Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Mätning av kroppslängd och stavar vid helgens tävlingar i Bruksvallarna. Regleringen av stavlängden vid tävlingar i klassisk teknik finns nu i den uppdaterade regelboken. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Mätning av kroppslängd och stavar vid helgens tävlingar i Bruksvallarna. Regleringen av stavlängden vid tävlingar i klassisk teknik finns nu i den uppdaterade regelboken. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Skidförbundet har uppdaterad regelboken

På grund av att ett flertal uppdateringar av regelverket för längdskidåkning beslutats av FIS i början av november 2016 så har den svenska regelboken för längdskidåkning 2016 uppdaterats.

Det största nyheterna i denna uppdatering är regleringen av stavlängden vid tävlingar i klassisk teknik samt hur mätning av stavar ska genomföras.

De nya reglerna finns i paragraf 343 i det internationella regelverket och i den svenska översättningen. SSF har också uppdaterat bilaga 6 och 9 på grund av de nya reglerna.
SSF kommer inom kort publicera riktlinjer kring regleringen av stavlängden för tävlingar på nationell nivå.

Ytterligare några uppdateringar finns i paragraf 341 och handlar om ålderskategorier för längdskidåkning på internationell nivå.

Gällande regelverk för längdskidor 2016.

 

Senaste nyheterna

Hanna Öberg vann sprinten i Kontiolahti efter fullt skytte och snabb åkning. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Hanna Öberg vann sprinten efter topplopp

De svenska skidskyttarna visar superform i Kontiolahti. Hanna Öberg vann damernas sprint i överlägsen stil drygt 20 sekunder före norskan Röiseland. Det var Hannas första sprintseger i världscupen. –...
William Poromaa blev 17:e man i jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Hösflot Kläbo ryckte till seger - Poromaa 17:e

Johannes Hösflot Kläbo släppte upp Aleksander Bolshunov och Emil Iversen halvvägs i jaktstartloppet i Ruka. Sedan avgjorde han till seger med ett ryck i sista backen. William Poromaa blev bäste svens...
Alexander Bolshunov, tvåa, Johannes Hösflot Kläbo, etta och Emil Iversen trea på jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Resultat Ruka 15 km fri stil jaktstart

Johannes Hösflot Kläbo spurtade hem segern på jaktstarten i Ruka och tog hem minitouren före Alexander Bolshunov och Emil Iversen. William Poromaa blev bäste svensk på 18:e plats.