Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Antidoping Norge rekommenderar 14 månaders avstängning för Therese Johaug. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Antidoping Norge rekommenderar 14 månaders avstängning för Therese Johaug. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Antidoping Norge: Johaug ska stängas av i 14 månader

Antidoping Norge rekommenderar idag att Therese Johaug ska stängas av i 14 månader. Avstängningen ska gälla från 18 oktober, skriver Antidoping Norges åtalsnämnd i ett pressmeddelande.

Idag kom besked från Antidoping Norge. De rekommenderar 14 månaders avstängning för Therese Johaug. Därmed kan hon inte delta på VM i Lahtis i februari men kommer att kunna åka OS 2018.

Åtalsnämnden kommer med följande påstående:

"Therese Johaug döms till förlust av rätten att delta i tävlingar och organiserad träning och rätten att bli vald eller utsedd tjänsteman under en period av 14 - fjorton månader, med verkan från den dag avstängningen infördes 18 oktober 2016."

Nu är det bedömningskommittén i norska Idrottsförbundet som ska döma Johaug. När ett åtalsbegäran kommer dit får utövaren tre veckors tidsfrist att yttra sig.

Därefter följer en muntlig förhandling planeras av bedömningskommittén.

Senaste nyheterna

I morgon fortsätter skidskyttevärldscupen med sprinttävlingar i Kontiolahti, Finland. Nu laddar de svenska skidskyttarna om. FOTO: Svenska skidskytteförbundet.

Succéskidskyttarna laddar om för omgång två i Finland

Världscupen i skidskytte fortsätter med tävlingar i Kontiolahti ytterligare en omgång och samtliga åkare ur den svenska truppen stannar kvar för att tävla vidare. – Jag är väldigt nöjd med den starte...
Johannes Hösflot Kläbo och Emil Iversen står över resterade världscuptävlingar under 2020. FOTO: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån.

Kläbo och Iversen åker inte mer världscup det här året

Både Johannes Hösflot Kläbo Emil Iversen meddelar på måndagen att de inte kommer att åka några fler världscuptävlingar den här sidan nyåret. – Jag känner att skidåkning och tävlingar inte är särskilt...