Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Ett förmaksflimmer låg bakom Charlotte Kallas genomklappning i söndags. Nu revideras hennes tävlingsplan för vintern. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Ett förmaksflimmer låg bakom Charlotte Kallas genomklappning i söndags. Nu revideras hennes tävlingsplan för vintern. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Förmaksflimmer bakom Kallas genomklappning

Charlotte Kalla har under tisdagen och onsdagen genomgått en grundlig medicinsk undersökning i Stockholm för att få svar på om det fanns någon medicinsk koppling till hennes genomklappning vid världscuptävlingen i finska Ruka i söndags.
– Man kan konstatera att orsaken till Charlottes genomklappning berodde på ett förmaksflimmer, säger landslagsläkaren Per ”Pliggen” Andersson.

Landslagsläkaren Per ”Pliggen” Andersson har med hjälp av expertis testat Kalla från topp till tå:
– Man kan konstatera att orsaken till Charlottes genomklappning berodde på ett förmaksflimmer. Under tisdagens och onsdagens undersökningar har Charlotte uppvisat goda värden på allt vi kontrollerat. Efter utredningen känner vi oss medicinskt trygga i att det inte är någon fara för Charlotte att återgå i träning och fortsätta att tävla på högsta internationella nivå.

Charlotte känner sig lättad och glad över beskedet:
– Jag mår bra och har inte känt något konstigt i kroppen vare sig före eller efter loppet. Jag är givetvis lättad över att undersökningarna gett vid handen att jag inte är sjuk på något sätt. Jag lägger det här bakom mig nu och fokuserar framåt. Det är inte ovanligt att man blir väldigt trött i min sport, den här gången kom mjölksyran tidigare än jag någonsin upplevt. Med facit i hand får det nog tillskrivas att jag ville mer än kroppen den här dagen och att jag inte hade tävlat innan. Det blev en chock!

Charlotte Kalla kommer tillsammans med sin tränare Magnus Ingesson att göra en reviderad tävlingsplan för vintern, vilken kommer att skickas ut efter helgen.

– Nu tar vi en dag i taget framåt och låter Charlotte komma igång med sina normala rutiner, säger "Pliggen" Andersson.

 

Senaste nyheterna

Johannes Hösflot Kläbo och Emil Iversen står över resterade världscuptävlingar under 2020. FOTO: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån.

Kläbo och Iversen åker inte mer världscup det här året

Både Johannes Hösflot Kläbo Emil Iversen meddelar på måndagen att de inte kommer att åka några fler världscuptävlingar den här sidan nyåret. – Jag känner att skidåkning och tävlingar inte är särskilt...
Hanna Öberg vann sprinten i Kontiolahti efter fullt skytte och snabb åkning. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Hanna Öberg vann sprinten efter topplopp

De svenska skidskyttarna visar superform i Kontiolahti. Hanna Öberg vann damernas sprint i överlägsen stil drygt 20 sekunder före norskan Röiseland. Det var Hannas första sprintseger i världscupen. –...