Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Calle Halfvarsson in som segrare i Lillehammer med Emil Iversen i ryggen. FOTO: GEPA pictures/ Matic Klansek © Bildbyrån.

Calle Halfvarsson in som segrare i Lillehammer med Emil Iversen i ryggen. FOTO: GEPA pictures/ Matic Klansek © Bildbyrån.

Halfvarsson suverän segrare i Lillehammer

Calle Halfvarsson visade strålande sprinttakter vid dagens klassiska världscupsprint i Lillehammer.
Calle vann finalen före norske Emil Iversen och med Teodor Peterson som fin trea.
– Det kan inte bli bättre än så här, sa Calle efter segern.

– Jag åkte lite avvaktande till en början i kvart och semi. I finalen ville jag köra hårt tidigare, berättade Halfvarsson

Calle fick en liten lucka till Iversen och Peterson uppför sista backen. In på upploppet hade han en lucka och med några meter kvar kunde han sluta staka och glida över mållinjen. Då med Iversen precis i ryggen.

Teodor Peterson fick ge sig mot Iversen men har precis som Halfvarsson fått en mycket fin start på säsongen. Tredje svensken i finalen, Emil Jönsson, hade inget med pallplatserna att göra.

Vinnaren i Ruka, Pål Golberg, bröt staven direkt i starten och fick ingen ny på direkten och därmed var det kört för norrmannen.

Totalt sett en mycket bra svenskdag men Oskar Svensson som tolva och Marcus Hellner på 20:e plats. Hellner såg alert ut och blir spännande att följa i fristilsloppet i morgon.

Resultat
Lillehammer. Sprintfinal herrar

1. Calle Halfvarsson
2. Emil Iversen
3. Teodor Peterson
4. Iivo Niskanen
5. Emil Jönsson
6. Pål Golberg

12. Oskar Svensson
20. Marcus Hellner

70. Martin Johansson

Komplett resultatlista finns här

Senaste nyheterna

Hanna Öberg vann sprinten i Kontiolahti efter fullt skytte och snabb åkning. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Hanna Öberg vann sprinten efter topplopp

De svenska skidskyttarna visar superform i Kontiolahti. Hanna Öberg vann damernas sprint i överlägsen stil drygt 20 sekunder före norskan Röiseland. Det var Hannas första sprintseger i världscupen. –...
William Poromaa blev 17:e man i jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Hösflot Kläbo ryckte till seger - Poromaa 17:e

Johannes Hösflot Kläbo släppte upp Aleksander Bolshunov och Emil Iversen halvvägs i jaktstartloppet i Ruka. Sedan avgjorde han till seger med ett ryck i sista backen. William Poromaa blev bäste svens...
Alexander Bolshunov, tvåa, Johannes Hösflot Kläbo, etta och Emil Iversen trea på jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Resultat Ruka 15 km fri stil jaktstart

Johannes Hösflot Kläbo spurtade hem segern på jaktstarten i Ruka och tog hem minitouren före Alexander Bolshunov och Emil Iversen. William Poromaa blev bäste svensk på 18:e plats.