Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Britta Johansson Norgren blir dragplåster vid helgens tävlingar i Sollefteå. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Britta Johansson Norgren blir dragplåster vid helgens tävlingar i Sollefteå. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Skidfest väntar i Sollefteå till helgen

Norrskogssvängen och klassiska tävlingar väntar på lördagen på Hallstaberget i Sollefteå.
Söndagens Ica Kvantum Race bjuder fri teknik i samma utmanande terräng.
Sollefteå Skidor är nöjda med cirka 400 starter på två dagar - och kan så här tre dagar innan tävling räkna i hop ett både stort och snabbt startfält.

Hela fem juniorlandslagsåkare kommer till start - men drottningen av långlopp får väl ändå räknas som den stora publikdragaren. Britta Johansson Norgren har varit Sollefteå trogen sedan sitt första år på skidgymnasiet på samma ort - och dessa två tävlingar passar bra in i träningen inför vinterns kommande långlopp. Förutom Britta står ytterligare en meriterad långloppsåkare på startlinjen: Jörgen Brink.

Dessutom sticker Sollefteå Skidor ut - och tänker göra en test i klassen H/D 9-10. De två stora sporterna fotboll och hockey har tagit ett stort steg och avskaffat serier och cuper upp till 12 års åldern.

Klubben tänker under helgen testa varianten att inte offentliggöra tiderna i dessa klasser - men att presentera en prispall i form av en 1:a, 2:a och en 3:a - och sedan blir resterande åkare delad 4:a.

Sollefteå Skidor ser glädjande på att allt fler börjar åka skidor i just denna ålder - och med tanke på att man i denna ålder kan skilja upp till fyra-fem år i utveckling - så tror vi att detta blir en fin övergång från barnklassernas utan tidtagning.

 

Senaste nyheterna

Martin Ponsiluoma går ut med startnummer 9 på lördagens jaktstart i Kontiolahti. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Startlistor skidskyttevärldscupen Kontiolahti lördag

I morgon lördag fortsätter skidskyttevärldscupen i finska Kontiolahti. Herrarna åker jaktstart och damerna stafett. Vi kan se fram emot spännande och roliga tävlingar med tanke på de svenska åkarnas s...
fis_bild

Längdvärldscupens final i Peking ställs in

Internationella skidförbundet, FIS, har tillsammans med organisationskommittén för OS i Peking, kommit överens om att mot bakgrund av den nuvarande globala situationen med Covid-19 så kommer inga för-...