Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Charlotte Kalla åker Skandinaviska cupen i Lillehammer i helgen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Charlotte Kalla åker Skandinaviska cupen i Lillehammer i helgen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Charlotte Kalla tävlar i Lillehammer

Efter några träningsdagar i Idre Fjäll är det nu beslutat att Charlotte Kalla kommer att tävla i Skandinaviska cupen, som genomförs i Lillehammer den 9–11 december.
– Jag är nöjd med den träning jag har fått genomföra i Idre och nu ser jag fram emot att få dra på nummerlappen, säger Charlotte Kalla.

Det är nu snart två veckor sedan Charlotte Kalla kända att något inte stod rätt till i kroppen under tävlingarna i finska Ruka. Men efter att ha genomgått grundliga läkarundersökningar kunde det konstateras att det inte finns några medicinska skäl till att hon inte får träna och tävla igen.

Charlotte har sedan dess haft några bra träningsdagar i Idre Fjäll och därmed har det beslutats att hon kommer att delta i lördagens och söndagens tävlingar i Skandinaviska cupen i norska Lillehammer.

– Jag har haft fokus på distansträning i Idre, men även fått in skejtintervaller, styrka och bålstabilitet under dagarna här. Det har varit fina förhållanden med miltals av spår att välja på och riktigt vinterföre. Fartpasset kändes bra och nu ser jag fram emot att få dra på nummerlappen på lördag. Det var inspirerande att följa världscuptävlingarna och de svenska framgångarna förra helgen, säger Charlotte, som samtidigt är tydlig med vad målet med helgens tävlande är:

– Mitt fokus i helgen kommer att ligga på att göra en bra prestation och resultatet kommer i andra hand. För mig handlar det om att komma in i tävlingsrutiner och få två bra genomkörare i den utmanande terrängen som Lillehammer erbjuder.

Charlotte Kalla kommer därmed att ingå i den trupp som Svenska Skidförbundet skickar till Lillehammer i helgen.

– Det känns bra att Charlotte har fått de svar hon önskar av sin träning. Nu kan hon i nästa steg börja känna på tävlingstempot igen i samband med den Skandinaviska cupen, säger Rikard Grip, som samtidigt betonar att Charlottes deltagande i Lillehammer mest är i träningssyfte:

– Vi förväntar oss inga speciella resultat i helgen utan ser fram emot att Charlotte är tillbaka med nummerlappen på sig. Detta blir något annat än att bara genomföra egen träning, säger Rikard Grip, förbundskapten.

Senaste nyheterna

I morgon fortsätter skidskyttevärldscupen med sprinttävlingar i Kontiolahti, Finland. Nu laddar de svenska skidskyttarna om. FOTO: Svenska skidskytteförbundet.

Succéskidskyttarna laddar om för omgång två i Finland

Världscupen i skidskytte fortsätter med tävlingar i Kontiolahti ytterligare en omgång och samtliga åkare ur den svenska truppen stannar kvar för att tävla vidare. – Jag är väldigt nöjd med den starte...
Johannes Hösflot Kläbo och Emil Iversen står över resterade världscuptävlingar under 2020. FOTO: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån.

Kläbo och Iversen åker inte mer världscup det här året

Både Johannes Hösflot Kläbo Emil Iversen meddelar på måndagen att de inte kommer att åka några fler världscuptävlingar den här sidan nyåret. – Jag känner att skidåkning och tävlingar inte är särskilt...