Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Stina Nilsson följer i Zlatan Ibrahimovic spår och blir ambassadör för Vitamin Well. FOTO: Vitamin Well.

Stina Nilsson följer i Zlatan Ibrahimovic spår och blir ambassadör för Vitamin Well. FOTO: Vitamin Well.

Stina Nilsson följer i Zlatans fotspår

Förra vintern tog Stina Nilsson tre världscupsegrar och hade en succéartad säsong i skidspåren.
Årets säsong startade med seger direkt på sprinten vid världscuppremiären.
På vägen att ta ytterligare kliv i världstoppen har Stina startat ett samarbete med den svenska sportdrycken Vitamin Well+. Hon följer därmed i spåren på flera svenska idrottsstjärnor med Zlatan Ibrahimovic i spetsen.

Så här säger Stina om sin roll som ambassadör för Vitamin Well.
 
– Det känns roligt och naturligt eftersom jag använder sportdrycken Vitamin Well+ under stora delar av mina träningspass. Vitamin Well har ett genuint fokus på hälsa och idrott, vilket passar mig perfekt.
 
Sedan JVM-guldet 2012 har Stina gått från klarhet till klarhet och etablerat sig bland världens bästa sprintåkare. Mycket tack vare sin träningskapacitet. Hon beskrivs gång efter annan som en åkare med en sällsynt förmåga att tåla hård och intensiv träning.
 
– Stina Nilsson står för en härlig mix av talang och vilja. Dessutom har hon, precis som vi på Vitamin Well, ett brinnande intresse för nutrition. Vi är stolta över att få hjälpa Stina på hennes fortsatta resa framåt, säger Petter Ericson Hållén, Brand Manager Vitamin Well+.

Stina startade innevarande säsongen på bästa sätt med seger direkt vid världscuppremiären i Ruka, Finland.

Hon har också redan i inledningen på den här säsongen hunnit visat att hon tagit ytterligare kliv även som distansåkare. Dagen efter segern i Ruka blev Stina sjua på 10 kilometer. Än vassare åkte Stina på jaktstarten i Lillehammer helgen efter då hon klättrade från 27:e till femte plats med fjärde bästa åktid.

Lite motgångar har det också varit i inledningen på VM-vintern. I Lillehammer stoppades hon av en knäckt stav i sprinten och i helgen gjorde ett fall att Stina missade avancemang vid världscupsprinten i Davos. Men lita på att det bara är tändvätska för Stinas fortsättning på säsongen och i hennes förberedelserna mot VM i Lahtis i februari.
 
Med Stina Nilsson blir Vitamin Wells team av framgångsrika idrottsprofiler ännu starkare. Sedan tidigare samarbetar företaget med Zlatan Ibrahimovic, golfaren Alex Norén, tennisspelarna Mikael och Elias Ymer samt Svenska Fotbollförbundet.

Om Stina Nilsson
Fullständigt namn: Täpp Karin Stina Nilsson
Född: 24 juni 1993
Klubb: IFK Mora
OS-medalj: Brons i sprintstafett 2014
VM-medaljer: Silver i sprint, sprintstafett och stafett 2015
JVM-medaljer: Guld i sprint 2012 och 2013, guld i stafett 2013, silver i stafett 2012
Världscupsegrar:
13 december 2015, Davos, sprint
16 januari 2016, Planica, sprint
4 mars 2016, Quebec, sprint
26 november 2106, Ruka, sprint
 
Om Vitamin Well+
Vitamin Well+ 001 är en sportdryck som består av en kolhydrat-elektrolytlösning. Drycken innehåller en kombination av elektrolyter, aminosyror och vitaminer.
Protein är uppbyggt av aminosyror. Nio av dessa är essentiella, d.v.s. tillförs kroppen via maten eftersom kroppen inte kan producera dem själv. BCAA är exempel på sådana aminosyror. Mycket hård träning leder till att nedbrytningen av muskler ökar och på grund av detta behöver musklerna protein för att repareras. Aminosyrorna i Vitamin Well+ 001 är tillsatta för att minska muskelnedbrytning. Kolhydraterna är dessutom ett bra energitillskott vid långvarig uthållighetsträning. Drycken innehåller även magnesium som bidrar till kroppens normala energiomsättning och muskelfunktion.
Vitamin Well+ 002 är ett sockerfritt alternativ.
Läs mer på www.vitaminwell.se/plus

 
Om Vitamin Well
Vitamin Wells affärsidé är att under eget varumärke utveckla, producera och marknadsföra vitamin- och mineralberikade drycker med en tydlig funktionalitet för konsumenten. Läs mer på www.vitaminwell.se

 

Senaste nyheterna

pod_maccan

Podcast med Marcus Johansson

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast, Livigno2Levi, långloppsåkaren Marcus Johansson, Lager 157 Ski Team. Podden finns på Spotify och där du hittar poddar.
Martin Ponsiluoma går ut med startnummer 9 på lördagens jaktstart i Kontiolahti. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Startlistor skidskyttevärldscupen Kontiolahti lördag

I morgon lördag fortsätter skidskyttevärldscupen i finska Kontiolahti. Herrarna åker jaktstart och damerna stafett. Vi kan se fram emot spännande och roliga tävlingar med tanke på de svenska åkarnas s...