Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Visma Nordic Trophy blir en ny tävling i tävlingen under Ski Classics. De åkare som samlar flest poäng på de fem sista tävlingarna som går i Norden tävlar om nya prispengar. FOTO: Visma Ski Classics.

Visma Nordic Trophy blir en ny tävling i tävlingen under Ski Classics. De åkare som samlar flest poäng på de fem sista tävlingarna som går i Norden tävlar om nya prispengar. FOTO: Visma Ski Classics.

Ny tävling i Ski Classics - Visma Nordic Trophy

Visma Ski Classics presentera nu tillsammans med sin titelpartner en ny tävling i touren för de tävlande i de 28:a proffsteamen att kämpa för - Visma Nordic Trophy med 35 000 euro i nya prispengar!
Tävlingen gäller säsongens fem sista lopp som alla går i Norden.

Visma Nordic Trophy är en helt ny tävling som initierats av tourens titelpartner Visma. Att prisa de bästa skidåkarna i säsongens fem sista tävlingar som alla går i de nordiska länderna; från Vasaloppet i Sverige till Ylläs-Levi i Finland.

Ställningen i Visma Nordic Trophy kommer att beräknas på poängen som samlas i kampen om den gula ledarvästen i dessa fem lopp.

De tre herrar och damer som samlar flest poäng kommer att prisas med nya prispengar efter säsongsfinalen i Ylläs-Levi i norra Finland.

– Vi är glada att lansera Visma Nordic Trophy för säsong sju av touren. De tävlande har mer prispengar i potten att tävla om vilket är mycket positivt. Vi ser ofta att det finns skillnader i de bästa resultaten i slutet av säsongen. Detta kan göra Visma Nordic Trophy till ett mål för de åkare som brukar visa fin form under den senare delen i säsongen, säger David Nilsson, VD Ski Classics.

– Intresset för långlopp växer kontinuerligt. Visma Nordic Trophy ger extra styrka och spänning för den här säsongens tour. Som titelsponsor för Visma Ski Classics tror vi denna tävling kan skapa positiva erfarenheter mellan vårt varumärke, skidåkarna och teamen. För att vinna Visma Nordic Trophy krävs styrka, karaktär och förmågan att stå emot motgångar och tuffa förhållanden. Detta är alla dygder och värden Visma identifierar sig med, säger Øystein Moan, VD Visma.

Prispengar Visma Nordic Trophy

1: a plats damer: 10,000 EUR
2: a plats damer: 5,000 EUR
3: e plats damer: 2,500 EUR

1: a plats herrar: 10,000 EUR
2: a plats herrar: 5,000 EUR
3: e plats herrar: 2,500 EUR

 

Senaste nyheterna

Johannes Hösflot Kläbo och Emil Iversen står över resterade världscuptävlingar under 2020. FOTO: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån.

Kläbo och Iversen åker inte mer världscup det här året

Både Johannes Hösflot Kläbo Emil Iversen meddelar på måndagen att de inte kommer att åka några fler världscuptävlingar den här sidan nyåret. – Jag känner att skidåkning och tävlingar inte är särskilt...
Hanna Öberg vann sprinten i Kontiolahti efter fullt skytte och snabb åkning. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Hanna Öberg vann sprinten efter topplopp

De svenska skidskyttarna visar superform i Kontiolahti. Hanna Öberg vann damernas sprint i överlägsen stil drygt 20 sekunder före norskan Röiseland. Det var Hannas första sprintseger i världscupen. –...