Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Mätning av kroppslängd och stavar vid säsongspremiären i Bruksvallarna. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Mätning av kroppslängd och stavar vid säsongspremiären i Bruksvallarna. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Riktlinjer om stavmätning

Tidigare i höst har internationella skidförbundet (FIS) beslutat om att införa begränsning för stavlängden vid tävlingar i klassisk teknik.
Svenska Skidförbundet har nu tagit fram riktlinjer kring detta.

Riktlinjerna är beslutade av Svenska Skidförbundets längdråd med underlag från längds TD- och regelgrupp och barn- och ungdomsgrupp.

Svenska Skidförbundet uppmanar att så många som möjligt tar del av dessa riktlinjer och följer dem på sanktionerade längdtävlingar.

Riktlinjerna finns som PDF-fil här.

 

Senaste nyheterna

I morgon fortsätter skidskyttevärldscupen med sprinttävlingar i Kontiolahti, Finland. Nu laddar de svenska skidskyttarna om. FOTO: Svenska skidskytteförbundet.

Succéskidskyttarna laddar om för omgång två i Finland

Världscupen i skidskytte fortsätter med tävlingar i Kontiolahti ytterligare en omgång och samtliga åkare ur den svenska truppen stannar kvar för att tävla vidare. – Jag är väldigt nöjd med den starte...
Johannes Hösflot Kläbo och Emil Iversen står över resterade världscuptävlingar under 2020. FOTO: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån.

Kläbo och Iversen åker inte mer världscup det här året

Både Johannes Hösflot Kläbo Emil Iversen meddelar på måndagen att de inte kommer att åka några fler världscuptävlingar den här sidan nyåret. – Jag känner att skidåkning och tävlingar inte är särskilt...