Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Calle Halfvarsson missar Tour de Ski på grund av förkylning. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Calle Halfvarsson missar Tour de Ski på grund av förkylning. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Ingen Tour de Ski för Haag och Halfvarsson

Det blir ingen Tour de Ski i år för Anna Haag, Anna&Emil Sportklubb och Calle Halfvarsson, Sågmyra SK, som båda är förkylda. – Jag hoppades in i det sista på att kunna starta i touren, men inser nu att jag måste tacka nej, berättar Calle.

När årets Tour de Ski drar igång i schweiziska Val Müstair på nyårsafton, blir det utan Sågmyras Calle Halfvarsson. I samband med världscuptävlingarna i Davos tidigare i december, drog han på sig en förkylning som han ännu inte har blivit av med helt.

– Jag har inte kunnat förbereda mig på ett bra sätt inför touren, säger Calle, som istället lägger fokus på VM i
finska Lahtis.

– VM har hela tiden varit mitt största mål i vinter. Med tanke på mina återkommande förkylningar förra året vill jag inte riskera något inför i år. Jag vill jag prioritera VM, säger Calle.

Inte heller Anna Haag, Anna&Emil Sportklubb, startar i Tour de Ski då hon vaknade med halsont i morse.
Ersättare för Anna Haag och Calle Halfvarsson blir två åkare från Hudiksvalls IF – Evelina Settlin och Anton Lindblad.

– Evelina leder Intersport cup och är en komplett skidåkare som behärskar både sprint och distans, säger förbundskapten Rikard Grip.

För Anton Lindblad blir det säsongspremiär i världscupen.

– Anton togs ut till tävlingarna i La Clusaz före jul, men blev tyvärr magsjuk. Nu får han en ny chans i världscupen efter att ha gjort fina resultat tidigare i vinter, berättar Rikard Grip.

Tour de Ski startar i Val Müstair, Schweiz, den 31 december och avslutas i Val di Fiemme, Italien, den 8 januari.

Längdlandslaget till Tour de Ski 31 december – 8 januari

Damer
Charlotte Kalla, Piteå Elit, Stina Nilsson, IFK Mora SK, Maria Nordström, Ulricehamns IF, Maria Rydqvist, Älvdalens IF, Evelina Settlin, Hudiksvalls IF, Emma Wikén, Åsarna IK.

Herrar
Jens Burman, Åsarna IK, Axel Ekström, Garphyttans IF, Marcus Hellner, Gellivare Skidallians, Anton Lindblad, Hudiksvalls IF, Daniel Richardsson, Hudiksvalls IF, Viktor Thorn, Ulricehamns IF.

 

Senaste nyheterna

I morgon fortsätter skidskyttevärldscupen med sprinttävlingar i Kontiolahti, Finland. Nu laddar de svenska skidskyttarna om. FOTO: Svenska skidskytteförbundet.

Succéskidskyttarna laddar om för omgång två i Finland

Världscupen i skidskytte fortsätter med tävlingar i Kontiolahti ytterligare en omgång och samtliga åkare ur den svenska truppen stannar kvar för att tävla vidare. – Jag är väldigt nöjd med den starte...
Johannes Hösflot Kläbo och Emil Iversen står över resterade världscuptävlingar under 2020. FOTO: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån.

Kläbo och Iversen åker inte mer världscup det här året

Både Johannes Hösflot Kläbo Emil Iversen meddelar på måndagen att de inte kommer att åka några fler världscuptävlingar den här sidan nyåret. – Jag känner att skidåkning och tävlingar inte är särskilt...