Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Marcus Hellner tog sig vidare som 27:a i sprintkvalet i Val Müstair. Hellner var ensam av de svenska herrarna att klara kvalet. FOTO: Rolf Zetterberg.

Marcus Hellner tog sig vidare som 27:a i sprintkvalet i Val Müstair. Hellner var ensam av de svenska herrarna att klara kvalet. FOTO: Rolf Zetterberg.

Ustiugov överlägsen i sprintkvalet - Hellner precis vidare

Ryske Sergey Ustiugov laddade på för fullt i sprintprologen i Tour de Ski och hade över fyra sekunder snabbare än tvåan Federico Pellegrini, Itailen.
Marcus Hellner var ensam att klara kvalet av de svenska herrarna. Hellner gick vidare som 27:a.

Bakom Ustiugov och Pellegrini tog fransmannen Lucas Chanavat tredjeplatsen och sedan radade tre norrmän som blir att räkna med i sammandraget upp sig: Martin Johnsrud Sundby, Emil Iversen och Finn Hågen Krogh. Sjua blev hemmasonen Dario Cologna.

Marcus Hellner klarade sig vidare med en dryg halvsekund. Unge Viktor Thorn var inte långt ifrån avancemang när han slutade 33:a knappa sekunden efter Hellner.

Övriga svenskar var långt efter.

Resultat
Tour de Ski, sprintprolog, Val Müstair, Schweiz
1,5 km fri stil

1. Sergey Ustiugov 3.01.24
2. Federico Pellegrini + 4.18
3. Lucas Chanavat + 4.40
4. Martin Johnsrud Sundby + 5.01
5. Emil Iversen + 5.61
6. Finn Hågen Krogh + 5.83

27. Marcus Hellner + 9.84

33. Viktor Thorn + 10.78
48. Axel Ekström + 14.18
59. Anton Lindblad + 15.42
78. Jens Burman + 20.26
79. Daniel Richardsson + 20.54

Komplett resultatlista här

 

Senaste nyheterna

I morgon fortsätter skidskyttevärldscupen med sprinttävlingar i Kontiolahti, Finland. Nu laddar de svenska skidskyttarna om. FOTO: Svenska skidskytteförbundet.

Succéskidskyttarna laddar om för omgång två i Finland

Världscupen i skidskytte fortsätter med tävlingar i Kontiolahti ytterligare en omgång och samtliga åkare ur den svenska truppen stannar kvar för att tävla vidare. – Jag är väldigt nöjd med den starte...
Johannes Hösflot Kläbo och Emil Iversen står över resterade världscuptävlingar under 2020. FOTO: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån.

Kläbo och Iversen åker inte mer världscup det här året

Både Johannes Hösflot Kläbo Emil Iversen meddelar på måndagen att de inte kommer att åka några fler världscuptävlingar den här sidan nyåret. – Jag känner att skidåkning och tävlingar inte är särskilt...