Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Johan Olsson åker Bruksvallarna Nordic Ski Marathon i morgon lördag. FOTO: Jocke Lagercrantz.
Johan Olsson åker Bruksvallarna Nordic Ski Marathon i morgon lördag. FOTO: Jocke Lagercrantz.

Johan Olsson tävlar i Bruksvallarna

Det finns en olympisk guldglans över startfältet i den första upplagan av Bruksvallarna Nordic Ski Marathon på lördag den 7 januari.
Johan Olsson, Anders Södergren och Lars Nelson är tre skidstjärnor som startar tävlingsåret i skidmetropolen Bruksvallarna.

Bruksvallarna Nordic Ski Marathon var tänkt att ha sin premiär redan under 2016, men då satte kylan stopp för evenemanget. I år verkar vädergudarna vara på betydligt bättre humör, prognoserna visar på perfekta förhållanden.
 
– Jag har lagt många träningsdagar här på “Völlan”. Inför VM i Falun 2015 bodde och tränade jag här i en månad och det gav ju bra resultat, säger Johan Olsson med ett leende. Nu är det VM i Lahti 2017 som gäller, jag lägger två månader här i Bruksvallarna.
 
Även Johan Olssons stafettkollega från OS i Vancouver, Anders Södergren, ser fram emot lördagens tävling.
 
– Eftersom jag sedan ett år tillbaka arbetar för Svenska Skidförbundet tränar och tävlar jag givetvis inte lika mycket som tidigare, men visst blir det några tuffa pass då och då, några även med Johan. Tävlingen på lördag kommer att bli en verklig utmaning.
 
Bruksvallarna Nordic Ski Marathon är ett seedningsgrundande långlopp till Tjejvasan och Vasaloppet. Tävlingen går i dalgången Bruksvallarna och Ramundberget på en rundbana som är 21 kilometer.

Siste nyheter

tommy_pod

Podcast med Tommy Höglund

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast, Livigno2Levi, intervjuas Vasaloppets sportchef Tommy Höglund. Podden finns på Spotify och där du hittar poddar.