Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
På söndag är det dags för 15-årsjubileum av Stråkenloppet. FOTO: Mullsjö SOK.
På söndag är det dags för 15-årsjubileum av Stråkenloppet. FOTO: Mullsjö SOK.

15-årsjubileum av Stråkenloppet på söndag

I västgötska Mullsjö förbereder man sig för 15-årsjubileet av Stråkenloppet. Ett av södra Sveriges trivsammaste seedningslopp till Tjejvasan och Vasaloppet. 
– Våra förberedelser pågår för fullt bland annat genom att vi är ”snälla” mot den snö som finns samt att fraktar snö till banan, säger tävlingsledaren Lars Grehn från arrangörsföreningen Mullsjö SOK.

Trots den gröna vintern så trillar anmälningarna in med strid ström till loppet som arrangeras söndag 29 januari.

– Vi måste dock tyvärr maximera antalet deltagare till 500. Detta för att skapa sportsliga förhållanden för samtliga deltagare på den cirka 4 kiometer långa banan, säger tävlingsledare Grehn.
– Som det ser ut just nu så räknar jag med att anmälningstaket kommer att nås under torsdagen alternativs under fredag förmiddag. Detta bland annat med tanke på att förutsättningarna såväl vädermässigt som underlaget kommer att bli mycket fina.

– Såväl P-O Svahn från Boxholm som Marcus Jönsson från Tranemo lär finnas på startlinjen vilket borgar för en spännande tävling, avslutar Lars Grehn.

Mer information finns på Stråkenloppets hemsida här.

 

Siste nyheter

hemmavasan_live

Hemmavasan Live 15 augusti - tablå och hålltider

Över 13 300 deltagare är just nu anmälda till något av loppen i Hemmavasan 15–22 augusti 2020 som i år ersätter Vasaloppets sommarvecka. Med start 08.45 lördag 15 augusti bjuder Vasaloppet.TV på en n...