Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Petter Northug kommer till start på tremilen i Falun efter återbud från Didrik Tönseth. FOTO: Alpina.

Petter Northug kommer till start på tremilen i Falun efter återbud från Didrik Tönseth. FOTO: Alpina.

Tönseth sjuk - Northug kallas in till Falun

Häromdagen meddelades att Petter Northug inte var uttagen till den norska truppen till helgens världscuptävlingar i Falun.
Nu kommer Petter ändå till start på söndagens masstart över 30 kilometer. Detta sedan Didrik Tönseth har fått lämna återbud på grund av matförgiftning.

– 30 kilometer i klassisk stil är en av favoritdistanserna för Didrik, med det är helt rätt beslut av honom att inte åka, säger den norske landslagstränaren Tor Arne Hetland i ett pressmeddelande från Norges Skidförbund.

– Det blir spännande att se Petter till start. Formen ska vara stigande och alla vet att när Petter ställer sig på startlinjen så är det för att kämpa i toppen, säger norske landslagschefen Vidar Löfshus.

På lördagens sprint har Petter fortfarande inte någon plats. Men på sprint är Petter redan VM-klar som regerande mästare, precis som på femmilen.

Senaste nyheterna

Anton Karlsson fortsätter inom Visma Ski Classics. Nu som Sports Manager i företaget Wsportsmedia, som driver Visma Ski Classics. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Anton Karlsson fortsatt en del av Visma Ski Classics

Nyligen kom beskedet att Anton Karlsson, Lager 157 Ski Team, avslutar sin karriär. Vasaloppstvåan försvinner dock inte från Visma Ski Classics. Karlsson blir anställd som Sports Manager av Wsportsmed...
recap_XI_cover

Podcast – Recap Visma Ski Classics säsong XI

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast Livigno2Levi så sammanfattar Teemu Virtanen säsong XI tillsammans med Visma Ski Classics VD David Nilsson och Vasaloppstvåan Anton Karlsson som nylige...
Emilie Fleten är en eftertraktad åkare efter en mycket stark säsong i Visma Ski Classics. Hamnar hon i ett svenskt eller norskt lag säsong XII? FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Silly Season: Svenska Pro Team jagar norska Fleten

Flera svenska och norska långloppsteam vill skriva kontrakt med norska Emilie Fleten som slutade trea i Visma Ski Classics säsong XI. – Jag hade inte räknat med att så många lag skulle vara intresser...