Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Petter Northug kommer till start på tremilen i Falun efter återbud från Didrik Tönseth. FOTO: Alpina.
Petter Northug kommer till start på tremilen i Falun efter återbud från Didrik Tönseth. FOTO: Alpina.

Tönseth sjuk - Northug kallas in till Falun

Häromdagen meddelades att Petter Northug inte var uttagen till den norska truppen till helgens världscuptävlingar i Falun.
Nu kommer Petter ändå till start på söndagens masstart över 30 kilometer. Detta sedan Didrik Tönseth har fått lämna återbud på grund av matförgiftning.

– 30 kilometer i klassisk stil är en av favoritdistanserna för Didrik, med det är helt rätt beslut av honom att inte åka, säger den norske landslagstränaren Tor Arne Hetland i ett pressmeddelande från Norges Skidförbund.

– Det blir spännande att se Petter till start. Formen ska vara stigande och alla vet att när Petter ställer sig på startlinjen så är det för att kämpa i toppen, säger norske landslagschefen Vidar Löfshus.

På lördagens sprint har Petter fortfarande inte någon plats. Men på sprint är Petter redan VM-klar som regerande mästare, precis som på femmilen.

Siste nyheter

Märta Rosenberg från Duved tilldelas årets Charlotte Kalla-stipendium.

Årets Charlotte Kalla-stipendium till Märta Rosenberg

Märta Rosenberg är 18-åringen från Duved i Jämtland som i vintras blev bästa svensk på Ungdoms OS i Lausanne där hon tog guld i 5 kilometer klassiskt, silver i skicross och brons i sprint. Nu får hon ...
Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...