Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Det blev nytt deltagarrekord för ICA-loppet i Matfors. FOTO: Arrangören.
Det blev nytt deltagarrekord för ICA-loppet i Matfors. FOTO: Arrangören.

Folkfest i Matfors när ICA-loppet gick av stapeln

Under söndagen avgjordes ICA-loppet i Matfors och det blev en riktig folkfest med både lokala och mer långväga deltagare. 274 deltagare i tävlingen var nytt rekord och lägger man till alla de 60-talet barn som deltog i det samtidigt arrangerade ”Barnens Vasalopp” så förstår ni att det rörde sig om en riktig skidfest med över 300 åkare.

Det bjöds på ett gnistrande vinterväder med en temperatur på ca 5 minusgrader och en sol som tittade fram ibland. Spåren höll mycket hög klass och lovordades av många tävlande för sin kvalitet, trots att snömängden var knapp.

Fjolårssegraren Markus Ottosson hade säkerligen helst tävlat i Marcialonga idag men dras troligen med någon sjukdom eftersom han oväntat dök upp i Matfors även detta år. Dock denna gång som serviceman åt sambon Elin Vedin, Sundsvalls OK som gjorde ett fint lopp och tog hem damernas huvudklass över 42 kilometer överlägset före Annika Adamsson Axa SC och Veronica Sundqvist, Hemsö IF.

I herrarnas huvudklass över samma distans blev det desto jämnare och en prispall som helt ”tapetserades” med Naprapat Walles SK:s färger. Fredrik Wallström tog hem segern fyra sekunder före de vilt spurtande klubbkamraterna Rasmus Klintberg och Ulf Tingelöf som det endast skilde en halv pjäxlängd emellan.

malgang_icaloppet.jpg
Fredrik Wallström korsar mållinjen som segrare på ICA-loppet i Matfors. FOTO: Arrangören.

 

Siste nyheter

Stomprogrammet för rullskidor 2020 har blivit uppdaterat. FOTO: Längd.se.

Uppdaterat stomprogram rullskidor 2020

På grund av att världscupens tävlingsprogram för 2020 har uppdaterats så ändras stomprogrammet för rullskidor. Stomprogrammet innehåller de största rullskidstävlingarna i landet samt datum för världsc...
Podcasten Lagom Kondition med Niklas Bergh och Vasaloppscoachen Erik Wickström har Max Novak som gäst i senaste avsnittet. FOTO: Lagom Kondition.

Max Novak berättar om sin träning

I vintras slog Max Novak igenom med dunder och brak i Visma Ski Classics. I veckans avsnitt av podcasten Lagom Kondition berättar han om träningen som fick honom att etablera sig i långloppseliten.