Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Roslagsloppet kommer att genomföras på varvbana i Häverödal på lördag. Här är Häverödals Janne Pettersson i full gång med snötillverkning. FOTO: Roslagsloppet.
Roslagsloppet kommer att genomföras på varvbana i Häverödal på lördag. Här är Häverödals Janne Pettersson i full gång med snötillverkning. FOTO: Roslagsloppet.

Roslagsloppet genomförs - på varvbana i Häverödal

Roslagsloppet flyttas från Norrtälje och kommer att genomföras på varvbana i Häverödal nu på lördag 11 februari.
– Loppet blir därmed av i Roslagen också i år tack vare samarbete med grannklubben och deras konstsnöanläggning, säger tävlingsledaren David Holmström.

– Värmdöloppet och Stockholm Ski Marathon har ställt in och Roslagsloppet blir därmed enda långloppet i Stockholms län också i år, säger Holmström.

Anmälan till Roslagsloppet är förlängd till onsdag 8 februari på grund av den osäkerhet som varit kring genomförandet.

– Bansträckningen kommer bli minimum 2 kilometer och vi kommer att ha tre spår i bredd. Fokus ligger på fler spår istället för längd på banan med den snö som finns, berättar tävlingsledare Holmström.

Kylan gör det också möjligt att spruta mer snö i veckan och förhoppningen finns att spåret ska bli längre.

– Med tur kommer också mer natursnö, vilket gör att det kanske till och med går att sopa ihop ytterligare bansträckning. Vi får se exakt hur det blir.

– Fjällräven är vår huvudsponsor och bjuder på fina priser till de snabbaste åkarna, avslutar Holmström.

Mer information om Roslagsloppet finns här.

 

Siste nyheter

Märta Rosenberg från Duved tilldelas årets Charlotte Kalla-stipendium.

Årets Charlotte Kalla-stipendium till Märta Rosenberg

Märta Rosenberg är 18-åringen från Duved i Jämtland som i vintras blev bästa svensk på Ungdoms OS i Lausanne där hon tog guld i 5 kilometer klassiskt, silver i skicross och brons i sprint. Nu får hon ...
Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...