Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Hälsingeleden kommer genomföras med slingor i vinterparadiset Harsa på söndag. FOTO: Hälsingeleden på skidor.

Hälsingeleden kommer genomföras med slingor i vinterparadiset Harsa på söndag. FOTO: Hälsingeleden på skidor.

Hälsingeleden flyttas till Harsa

Seedningsloppet Hälsingeleden flyttas till Harsa kommande helg på grund av snöläget. Normalt går loppet sträckan Harsa - Bollnäs.
– Nu kommer loppet genomföras med slingor i vinterparadiset Harsa på söndag 12 februari, berättar Pär L. Olofsson från arrangerande Rehns BK.

– Då många lopp fått ställa in så kommer vi senarelägga starten till 11.00 så många får chansen att åka upp och delta på loppet, fortsätter Olofsson

Banan i Harsa blir enligt följande: 44 kilometers-klasserna kommer att börja med en kort slinga på Harsasjön för att sedan komma tillbaka och korsa starten för att åka ut ett varv på Tomtarundan. Sedan längs med Lätta milen viker man av och kör ett varv på Myrslingan och sedan fortsätter man på Lätta milen till Harsagården. Detta upprepar man två gånger.

22 kilometers-klasserna kör likadant men kör bara en gång.

bana_halsingeladen17.jpg
Banskiss Hälsingeleden 2017.

– Redan nu innan ordinarie anmälan har gått ut så har vi stort intresse. Så vi hoppas många tar chansen att delta i helgen, avslutar Olofsson.

Läs mer om Hälsingeleden här

Senaste nyheterna

startlistbild_eld

Startlistor Engadin La Diagonela

Lördag morgon är det dags för en efterlängtad start på Visma Ski Classics säsong XI. Du ser loppet på kanal 9 där Roberto Vacchi och Oskar Svärd kommenterar. Sändningen startar 08.00. Startlistor finn...
Sebastian Samuelsson förde upp Sverige från elfte till sjunde plats på stafetten i Oberhof. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Stafettseger till Frankrike – Sverige sjua

Martin Ponsiluoma bommade bort Sveriges chanser till en framskjuten placering på stafetten i Oberhof. Sebastian Samuelsson avancerade dock från elfte till sjunde plats på slutsträckna. Frankrike vann...