Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Pär L. Olofsson, tävlingsledare för Ica Cup i Bollnäs ser fram emot en händelserik helg i Bollnäs 10-12 mars. FOTO: Rehns BK.
Pär L. Olofsson, tävlingsledare för Ica Cup i Bollnäs ser fram emot en händelserik helg i Bollnäs 10-12 mars. FOTO: Rehns BK.

Rekordintresse för Ica Cup i Bollnäs

10-12 mars arrangerar Rehns BK Ica Cup på skidor för 13-14 åringar i Bollnäs.
– Detta är första gången sedan 1989, då SM skulle arrangeras här, som en nationell tävling av större rang genomförs i Bollnäs, säger tävlingsledaren Pär L. Olofsson.

Deltagarantalet ser ut att öka rejält mot tidigare år. Cirkaa 420 aktiva väntas komma till Bollnäs och det är ungefär 100 fler än i fjol.

Arrangerande Rehns BK har jobbat stenhårt med att se till att förutsättningar skall vara de bästa för alla. Tävlingarna kommer genomföras med konstsnö som bas för att säkerställa förhållandena.

– Arbetet flyter på och funktioner med mera faller på plats ända in i det sista. Vi ser fram emot en händelserik helg i Bollnäs, säger tävlingsledare Olofsson.

Fakta:
Tävlingen har under åren 1976-2013 gått under namnet Kalle Anka Cup. Från och med 2014 är tävlingen ett samarbetsprojekt mellan ICA Sverige AB och Svenska Skidförbundet och heter Ica Cup. Tävlingen är upplagd på samma sätt som tidigare och i Riksfinalen ska de åkare som blivit uttagna av sitt distrikt tävla i tre dagar, för att kora Sveriges bästa skiddistrikt i ålderskategorin 13-14 år.

 

Siste nyheter

hemmavasan_live

Hemmavasan Live 15 augusti - tablå och hålltider

Över 13 300 deltagare är just nu anmälda till något av loppen i Hemmavasan 15–22 augusti 2020 som i år ersätter Vasaloppets sommarvecka. Med start 08.45 lördag 15 augusti bjuder Vasaloppet.TV på en n...