Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
CCC1000:s grundare Fredrik Erixon och Per Lenndin CCC1000 Norr. FOTO: CCC1000.

CCC1000:s grundare Fredrik Erixon och Per Lenndin CCC1000 Norr. FOTO: CCC1000.

Skidnätverk i Piteå

CCC1000 har sedan 2012 fått över hundra skidåkande företagare/chefer att göra oanade förbättringar i Vasaloppet.
Nu utökar man satsningen till Norr- och Västerbotten med CCC1000 Norr.

Per Lenndin, projektledare för SM-veckan i Piteå och längdåkningsfantast, leder den nya satsningen CCC1000 Norr. En unik satsning för att få skidåkande motionärer att ta sig in topp 1000 (herrar) respektive topp 250 (damer) i Vasaloppet.

– Det är glädjande att Fredrik Erixon och CCC1000 gör den här satsningen på Norr- och Västerbotten möjlig. Det ska bli fantastisk inspirerande att få möjligheten att ansvara för en grupp motionärer som verkligen bestämt sig för att förbättra sin skidåkning, säger Per. Alla har ju så mycket att vinna på rätt träning och förbättrad skidteknik.

Över hela landet
CCC1000 är samtidigt ett annorlunda nätverk för företagsledare och chefer som har ett gemensamt brinnande intresse för längdåkning!

– Nu är det läge att öppna norrlandsfönstret, menar Fredrik, det är den sista vita fläcken för CCC1000. Nätverket finns då etablerat över hela landet.   CCC1000 Norr erbjuder en gemenskap och tufft träningsupplägg där fokus ligger på att du ska bli en bättre skidåkare och nå en bra placering i Vasaloppet. Konceptet har funnits sedan säsongen 2012, med start i Stockholm och har breddats successivt och erbjuds nu till norra Sverige med Piteå som bas.

– Det kommer också att genomföras en hel del träningspass i Skellefteå och Luleå, fyller Per i.

I tillägg till regelbundna träningar erbjuds också ett par olika helgläger för att ytterligare vässa formen inför Vasaloppet och stärka sammanhållningen i gruppen.  Åkarna deltar också på gemensamma tävlingsresor, bland till La Diagonela i Schweiz.

Toppar formen mot Vasaloppet
CCC1000 riktar sig till högpresterande individer, både kvinnor och män, som vill bli bättre skidåkare. Träningsupplägg och tidplan för CCC1000 styrs för att toppa medlemmarnas form till fullo för Vasaloppet. Fokus ligger på att utveckla uthållighet, stakstyrka samt teknik. Längdskidåkning i CCC1000 utmanar inte bara din fysiska förmåga utan pressar även din mentala förmåga till nya nivåer, samtidigt som träningen blir ”lättare” och roligare då du gör det i en grupp med positiva medlemmar och tränare som också pressar sig lika hårt som du.  

– Jag, tillsammans med vår chefstränare Erik Wickström, ville bredda och utveckla CCC1000 ytterligare och även inkludera norra Sverige i satsningen. Från början var det mest Stockholmsfokus, sedan startades CCC1000 Tjej och förra säsongen drog CCC1000 Göteborg igång. Tidigare i år startade vi CCC1000 Syd. Nu vill vi locka åkare från Norr- och Västerbotten till CCC1000 Norr. Vi har dock enbart tio platser i år och erbjuder dessutom ett lägre pris första året, så det gäller att vara på hugget för att ta en plats i ”laget”, hälsar Fredrik.

Vad är CCC1000?
Förkortningen står för Cross Country Clinic 1000. Namnet syftar på att deltagarna ska kunna nå en placering bland de tusen bästa i Vasaloppet. För tjejer är det topp 250 som är målet. Initiativet, som drivs av Fredrik Erixon sedan starten 2011/2012, omfattar ett trettiotal sammankomster och är omskrivet för att locka till sig högpresterande skidälskande. Bland de återkommande deltagarna räknas många namnkunniga ledare från näringslivet. Idag finns CCC1000 i Stockholm, CCC1000 Tjej, CCC1000 Göteborg, CCC1000 Syd och nu CCC1000 Norr.

 

Senaste nyheterna

Johannes Hösflot Kläbo utan Viaplays logotyp på tävlingsdräkten vid värlscupen i Ruka, Finland i helgen. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Kläbo i konflikt med norska förbundet

Den norska fixstjärnan Johannes Hösflot Kläbo hotar med att stå över helgens världscuptävlingar på hemmaplan i Lillehammar. Det handlar om att Kläbo inte vill ha Viaplays logotyp på det norska landsl...
Krista Pärmäkoski missar kommande helgs världscuptävlingar i Lillehammer på grund av en förkylning. FOTO: Petri Ikävalko.

Pärmäkoski missar världscupen i Lillehammer

Krista Pärmäkoski meddelar på sitt eget Instagramkonto att hon inte kommer till start vid världscuptävlingarna i Lillehammer kommande helg. En lätt förkylning gör att hon inte tar chansen att starta s...